HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Leeuwarden stoot muziekcollectie af
16-11-2016
Bibliotheken Midden-Fryslân heft per 1 december de muziekcollectie met cd's en bladmuziek in haar centrale vestiging in Leeuwarden op. Reden is de teruglopende belangstelling voor fysieke dragers van muziek.
Bibliotheken Midden-Fryslân licht het besluit om te stoppen met de muziekcollectie op haar website als volgt toe: De muziekindustrie verandert. Het downloaden en streamen van muziek neemt een enorme vlucht en maakt het tevens eenvoudiger om muziek uit te brengen. Gratis downloads en instructiefilmpjes op YouTube zijn voor velen al aantrekkelijke alternatieven voor bladmuziek. Hierdoor wordt het voor ons als bibliotheek steeds lastiger om de collectie actueel en aantrekkelijk te houden voor álle muziekliefhebbers. De bibliotheek beweegt mee in deze landelijke tendens en heeft besloten de muziekcollectie op te heffen per 1 december 2016. (...) CD’s en bladmuziek maken straks geen onderdeel meer uit van onze collectie. Wij helpen u echter graag om de stap te zetten naar het streamen en/of downloaden van muziek tijdens de verschillende digitale cafés.'

Vanaf 1 december kunnen bibliotheekleden nog wel muziek streamen via de landelijke streamingservice van Muziekweb. 

Hans van der Veen, hoofd Front Office en waarnemend directeur van Bibliotheken Midden-Fryslân, stelt tegenover Omroep Fryslân dat de muziekcollectie met pijn in het hart wordt opgeheven. 'De afgelopen jaren is de interesse, net als in winkels, voor fysieke muziek afgenomen. Wij sluiten ons aan bij de ontwikkeling van fysieke naar digitale muziek. We stappen de toekomst in en we denken dat onze leden daar ook klaar voor zijn. Toch moeten we zo'n 300 à 400 klanten teleurstellen, en dat is jammer,' aldus Van der Veen. Volgens Omroep Fryslân is het afstoten van de muziekcollectie - een van de grootste van Nederland - mede ingegeven door de voorgenomen verhuizing van de centrale bibliotheek naar de Blokhuispoort. Die verhuizing moet binnen enkele jaren zijn beslag krijgen en het zal betekenen dat er minder ruimte beschikbaar is.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie