HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheken provincie Groningen boetevrij
21-11-2016
Vanaf komende maand zijn er nog maar twee abonnementsvormen: een gratis abonnement voor kinderen en jongeren tot achttien jaar, en een volwassenenabonnement.
Biblionet Groningen bericht dat de abonnementsvoorwaarden met ingang van 1 december gaan veranderen: ‘Samen met het Groninger Forum, introduceren wij vanaf die dag het nieuwe, boetevrije abonnement. Hiermee zijn we de eerste provincie in Nederland zonder bibliotheekboetes.’

De diverse bibliotheekabonnementen die in het verleden bestonden en die verschillende voorwaarden kenden worden vervangen door één abonnement voor volwassenen, en geeft iedereen gelijke toegang tot de volledige dienstverlening van de bibliotheek. Die wil daarmee bereiken dat lid zijn voor iedereen makkelijker en leuker wordt.

Daarbij past ook dat de materialen langer geleend mogen worden en dat de vestigingen vaker en langer open zullen zijn.

Aanleiding om het systeem van boetes te beëindigen is dat boetes vaak ergernis wekken en tot ongewenste discussies in de bibliotheek leiden. ‘De bibliotheek is gastvrij en klantvriendelijk en daar passen boetes niet bij’, aldus Biblionet Groningen.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie