HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
NBD Biblion doet Uitgeverij XL over aan Sunny Afternoon Publishing
22-11-2016
Sunny Afternoon Publishing Group BV heeft per 1 november Uitgeverij XL overgenomen van NBD Biblion. De overname sluit aan bij het beleid van NBD Biblion om haar uitgeefactiviteiten af te bouwen. 
Sunny Afternoon Publishing Group BV is het moederbedrijf van Uitgeverij Grote Letter Bibliotheek, Uitgeverij Dyslexion en Uitgeverij Oorsprong. Met de overname wil Sunny Afternoon haar uitgeefportfolio verder uitbouwen en meerwaarde creëren voor haar klanten, aldus NBD Biblion in een persbericht.

Uitgeverij XL werd in 2010 overgenomen door NBD Biblion. De uitgeverij geeft bestaande titels in licentie uit in een groter lettertype voor mensen die slecht zien. 
De naam Uitgeverij XL zal gehandhaafd blijven en de boeken van Uitgeverij XL blijven voor bibliotheken bestelbaar bij NBD Biblion via het reguliere kanaal. NBD Biblion zal in de toekomst de fysieke vervaardiging van de titels blijven verzorgen via de Printing on Demand-afdeling, zo wordt gemeld in het persbericht.

René Leermakers, algemeen directeur van NBD Biblion, zegt met betrekking tot de overname: 'Uitgeven past niet langer in het portfolio van NBD Biblion. Wij zochten daarom een partij die met liefde voor lezen, de doelgroep en het boekenvak, het grootletterfonds verder wil voortzetten en uitbouwen. Die partij is gevonden in Sunny Afternoon, met name door de ruime ervaring in het uitgeven van grootletterboeken.'
NBD Biblion kondigde in april reeds aan in het kader van de dit jaar ingezette reorganisatie verschillende producten en diensten, waaronder Uitgeverij XL, van de hand te zullen doen. Begin oktober meldde NBD Biblion per 31 december te zullen stoppen met haar uitgeeffonds Jeugd, nadat het bedrijf een paar dagen eerder had gemeld dat deBoekensalon, tijdschrift voor lezers en leesclubs, was overgedaan aan uitgeverij PubMedia.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (1)

I. Smit
11-4-2017 13:40
Ik zou graag een catalogus ontvangen van de grote letter boeken van Uitgeverij XL Deze ontving ik tot en met winter 2016 altijd. 
Graag ontvang ik een tweede exemplaar voor Mevr. Van der Linden. Ik werk als vrijwilligster voor haar, en verzorg haar boeken. 
Bvd, Irene Smit,
        Gaspeldoorn,10,
        Borne 7621WJ

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie