HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Janneke Schotveld auteur Kinderboekenweekgeschenk 2017
23-11-2016
Het thema van de sinds 1955 bestaande leesbevorderingscampagne is volgend jaar Griezelen.
Schotveld, van wie tot nu toe zo’n 250.000 boeken werden verkocht, is bekend van de populaire kinderboekenreeks Superjuffie. Zij debuteerde in 2007 met Villa Fien, drie jaar later verscheen de eerste Superjuffie, volgend jaar komt van haar naast het Kinderboekenweekgeschenk, dat geïllustreerd wordt door Annet Schaap, het zevende deel uit: Superjuffie op de Zuidpool. Haar werk werd meerdere malen bekroond, onder meer in 2011 met de Kinderboekwinkel Publieksprijs, in 2012 en dit jaar vielen haar de Pluim van de Nederlandse Kinderjury ten deel.

Op haar website informeert zij haar jeugdige lezers over de uitnodiging het geschenk te schrijven: ‘Het was een heel gewone maandagmiddag waarop ik naar de uitgeverij ging voor iets heel gewoons. Dacht ik. Maar niets bleek minder waar… Het was een vrolijke valstrik! Om mij iets héél leuks te vragen: of ik het Kinderboekenweekgeschenk 2017 wil schrijven. Natuurlijk zei ik meteen ja! (wel met bibberende beentjes van schrik) Het thema van de Kinderboekenweek is “Griezelen”. Ik vind het inderdaad best wel griezelig, deze opdracht. Maar ik ben vooral zeer vereerd en ontzettend blij en ik ga nú aan de slag. De tekeningen worden, natuurlijk, gemaakt door Annet Schaap!’

Dit jaar verscheen het Kinderboekenweekgeschenk van Dolf Verroen in een oplage van 345.000 exemplaren, zo bericht de CPNB. Komend jaar is de Kinderboekenweek van 4 tot en met 15 oktober. Het thema Griezelen gaat gepaard met het motto: Gruwelijk eng!


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie