HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
KB start pilots NT2 en Online leren solliciteren
01-12-2016
De Koninklijke Bibliotheek (KB) biedt een beperkt aantal bibliotheken de mogelijkheid vanaf januari 2017 te participeren in pilots in het kader waarvan twee programma’s beschikbaar gesteld worden. Het gaat om een oefenprogramma NT2 (Nederlands als tweede taal) en een training Online Leren Solliciteren. 
De KB Inkoopcommissie heeft voor 2017 25 oefenprogramma’s NT2 en 20 trainingen Online Leren Solliciteren aangekocht.

Het oefenprogramma NT2 is van Boom uitgevers Amsterdam. Met het NT2-programma kunnen anderstaligen zich voorbereiden op hun inburgeringstraject. Het gaat om twee examentrainingen die deelnemers in de bibliotheek volgen. De oefenprogramma’s, die voorbereiden op het Inburgeringsexamen in Nederland (niveau A2), zijn gericht op zowel laag- als hoogopgeleide anderstaligen.
De andere pilot behelst de training Online Leren Solliciteren van De Levende Sollicitatiegids. Het gaat om een interactieve online omgeving met een startpakket voor de training ‘Zoek werk’. De training wordt door deelnemers op de locatie van de bibliotheek gevolgd, zelfstandig, met begeleiding op maat of in groepsverband.

Voor het NT2-programma zijn 25 licenties beschikbaar, voor de training Online Leren Solliciteren gaat het om 20 licenties, zo meldt de KB.

De pilots zullen in juni en september 2017 geëvalueerd worden. 


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie