HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
VOB-ledenvergaderingen: geen externe relaties meer; geen verslagen door Bibliotheekblad
02-12-2016
Het bestuur van de Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB) heeft besloten geen externe relaties meer toe te laten tot de algemene ledenvergaderingen (ALV).
Op de VOB-website verscheen 30 november 2016 een bericht over de behandeling van de resultaten van een ledentevredenheidsonderzoek op de komende ALV van 8 december, waarin staat: ‘Ons bestuur heeft besloten dat wij op onze ledenvergaderingen binnen de kring van leden het gesprek met elkaar voeren. De betekent dat er geen externe relaties meer worden uitgenodigd. Ledenvergaderingen zijn voor en door onze leden. Het gesprek tussen leden onderling, met ons bestuur en bureau moeten [sic – red.] vrijuit kunnen plaatshebben.’

Bibliotheekblad kreeg afzonderlijk van de VOB te horen niet meer voor verslaggeving tot de ALV’en te worden toegelaten

Zie ook de Open brief van de redactie van Bibliotheekblad aan Marleen Barth, voorzitter bestuur VOB.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (2)

M.L.Groenland
2-12-2016 22:26
 Tegen mijn zin betrap ik mezelf op een wantrouwige reactie: wat is er in de laatste vergadering gebeurd?  Wat heeft de VOB te verbergen? Onzin om dat te denken natuurlijk. Of niet?
 
Nee, ik wil niet zelf naar de ledenvergaderingen, maar ik wil wel graag, door verslag op de site van Bibliotheekblad, op de hoogte blijven van wat er in de vereniging gebeurt. Ook na meer dan tien jaar pensioen blijf ik geïnteresseerd in wat er in 'het vak' gebeurt en Bibliotheekblad en zijn site maken dat mogelijk. En de VOB is immers een belangrijk onderdeel van dat 'vak'! 
Joost Heessels
7-12-2016 12:58
De VOB is en blijft een vreemd clubje achter slot en grendel. http://bibliofuture.nl/2015/11/11/vob-een-vereniging-achter-slot-en/

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie