HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Gehonoreerde projecten innovatiesubsidie gepresenteerd tijdens bijeenkomst op 9 februari volgend jaar
12-12-2016
Tijdens een door de Koninklijke Bibliotheek (KB) en de Innovatieraad op 9 februari 2017 georganiseerde bijeenkomst zullen de tien projecten gepresenteerd worden die zijn gehonoreerd met een bijdrage in het kader van de regeling Innovatiesubsidie.
In juli van dit jaar maakte de KB bekend welke vernieuwende projecten na advies van de Innovatieraad gehonoreerd zijn met een subsidie in het kader van het programma ‘de Innovatieagenda'. Net als in 2015 stelde de KB ook in 2016 100.000 euro beschikbaar voor vernieuwende projecten, met als bedoeling innovatie bij openbare bibliotheken te bevorderen en te versterken. Van de 36 voor de innovatiesubsidie ingediende aanvragen kregen er tien een positief advies van de Innovatieraad. Een belangrijke voorwaarde was dat de projecten haalbaar en schaalbaar dienen te zijn en dus direct toepasbaar in elke bibliotheek.

Het gaat om de volgende tien projecten (pdf):
  1. CubissNext: ‘Opleiding young professionals’
  2. De Nieuwe Bibliotheek: ‘Hackerroom’
  3. Bibliotheekservice Fryslân: ‘Impact door connectie’
  4. OB Gelderland Zuid: ‘B(l)iebrobot in de bieb’
  5. Noord Oost Brabantse Bibliotheken: Programma-archief & YouTube
  6. Bibliotheek Utrecht: ‘de Denkplaats’
  7. Bibliotheek ZOUT: Poëzie op locatie
  8. Bibliotheek Midden Brabant: ‘Kenniskans’
  9. Bibliotheek Salland: ‘Verhaal ver weg en lokaal’
  10. Bibliotheek Rijn en Venen: ‘Books, Bricks & Bites’
Deze tien projecten zullen tijdens een door de KB en de Innovatieraad op 9 februari 2017 georganiseerde middagbijeenkomst gepresenteerd worden en de initiatiefnemers van de betreffende projecten gaan in gesprek met de zaal over hun bijdrage aan de innovatie van openbare bibliotheken, zo meldt de KB. De middagbijeenkomst wordt begeleid door Erna Winters en Klaas Jan Mollema, leden van de Innovatieraad. (Voor het volledige programma en een overzicht van de projecten, zie hier - pdf)


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie