HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Geja Olijnsma nieuwe directeur Bibliotheek Venlo
15-12-2016
Per 1 februari 2017 wordt Geja Olijnsma de nieuwe directeur-bestuurder van Bibliotheek Venlo. Zij volgt Marion Mertens op, die eind augustus aankondigde te vertrekken als directeur.
Geja Olijnsma is op dit moment directeur-bestuurder ad interim bij Bibliotheek De Meierij, waar ze in februari van dit jaar aantrad als tijdelijk opvolger van Marc Jacobs, die zich twee weken eerder gedwongen zag op te stappen. Olijnsma was tot 2011 op verschillende managerfuncties werkzaam bij onder andere Cubiss, Theek 5 en Bibliotheek Eindhoven. Vanaf 2011 heeft ze een eigen bureau voor consultancy en interim-management en is ze onder andere werkzaam geweest als interim-directeur bij Bibliotheek De Lage Beemden en als consultant en manager bij Bibliocenter Weert en bij Bibliotheekhuis Limburg.

In een persbericht stelt Huub Platzbeecker, voorzitter van de Raad van Toezicht van Bibliotheek Venlo over de benoeming: 'Mevrouw Geja Olijnsma voldoet in ruime mate aan het door ons gestelde functieprofiel. We zijn er als Raad van Toezicht van overtuigd dat we met deze benoeming de toekomst van onze bibliotheek in goede handen leggen en daarmee de verdere doorontwikkeling voortvarend zal worden aangepakt.'

Marion Mertens kondigde eind augustus haar vertrek aan als directeur van Bibliotheek Venlo. Mertens, die in mei 2012 aantrad als directeur van Bibliotheek Venlo blikt in een column op de website van de bibliotheek terug op haar periode als directeur. 'In 4,5 jaar tijd hebben we de instelling veranderd in BredeBieb Venlo. Door deze verandering hebben we zowel de bezuiniging kunnen verwerken en is de bieb toekomstbestendiger geworden. Landelijk volgen steeds meer bibliotheken deze weg. (...) De bieb staat nu in bloei en ik hoop dat mijn opvolger met alle medewerkers en vrijwilligers de bloei verlengen en blijven innoveren en vernieuwen. Er zijn nog zo veel mogelijkheden dat het belangrijk is om door te ontwikkelen,' aldus Mertens.
 
Inmiddels is Marion Mertens met verlof gegaan. Tot het aantreden van Geja Olijnsma neemt Ben Janssen de dagelijkse leiding van Bibliotheek Venlo voor zijn rekening, zo meldt de bibliotheek.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie