HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Ontmoetingsplek asielzoekers Bibliotheek Ter Apel officieel geopend
11-01-2017
Op dinsdag 10 januari is door wethouder Giny Luth in de bibliotheek in Ter Apel de officiële opening verricht van een ontmoetingsplek voor asielzoekers en de dorpsbewoners. Het idee achter de ontmoetingsplek is dat inwoners van Ter Apel er de statushouders en tijdelijke bewoners van het nabijgelegen AZC beter leren kennen.
Inwoners van Ter Apel kunnen elke dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur terecht in de bibliotheek om statushouders en tijdelijke bewoners van het AZC beter te leren kennen. Het doel van de wekelijkse 'meet & greet' is om meer begrip te krijgen voor elkaars cultuur, gewoonten en gebruiken. De ontmoetingsplek is voor iedereen gratis toegankelijk, zo meldt de gemeente Vlagtwedde, waartoe Ter Apel behoort, in een persbericht.

Vrijwilligers organiseren elke dinsdagmiddag in de bibliotheek verschillende activiteiten waarbij dorpsbewoners en asielzoekers in een ongedwongen sfeer kennis met elkaar kunnen maken. Te denken valt aan spelletjes, lezingen, proeverijen, creatieve activiteiten of samen de krant lezen, aldus de gemeente.

De ontmoetingsplek, die reeds in december van start is gegaan, is een samenwerking tussen de gemeente Vlagtwedde, Bibliotheek Ter Apel, stichting Rzijn en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA).

De ontmoetingsplek is er gekomen op initiatief van de gemeente, zo meldde het Dagblad van het Noorden in juli 2016. 'We zijn op zoek gegaan naar een geschikte plek en uitgekomen bij de Hesse Bibliotheek. Die staat centraal in het dorp. We hebben contact gezocht met het bestuur van de bibliotheek en dat heeft positief gereageerd,' aldus verantwoordelijk wethouder Giny Luth (Gemeentebelangen) destijds.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie