HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Dominique van Hoof kinderdirecteur OBA
12-01-2017
De negenjarige zal het komende jaar voor de bibliotheek jeugdactiviteiten bedenken, evenementen opzetten en gaan vloggen.
Dominique van Hoof kinderdirecteur OBA
In navolging van de Bibliotheek IJmond Noord, die er in 2014 mee van start ging, werd gisteren, 11 januari, de eerste kinderdirecteur van de OBA geïnstalleerd. Uit de 43 sollicitanten voor de leidinggevende functie koos de Amsterdamse bibliotheek Dominique van Hoof, die indruk had gemaakt met haar sollicitatiefilmpje.

Haar benoeming werd een feestelijke aangelegenheid, met een muzikaal onthaal in de hal (een jazztrio) en in het OBA Theater een optreden van twee jeugdige hiphopdansers en Afrikaans-Surinaamse dans.

In zijn humorvolle toespraak lichtte volwassen directeur Martin Berendse de noodzaak van een kinderdirecteur toe: de OBA is een hele lieve oude dame die een jeugdig iemand nodig heeft om de bibliotheek met plannen en ideeën bij de tijd te houden. Kinderen vormen voor de bibliotheek eigenlijk de belangrijkste doelgroep.

Het formele gedeelte betrof de installatie van Dominique als kinderdirecteur: zij ontving bedrijfskleding, visitekaartjes en de tweede sleutel van de bibliotheek (de eerste blijft in handen van de volwassen directeur). Tevens werd haar binnen de Balkenendenorm vallende salaris bekendgemaakt: Dominique mag elke maand bij De Nieuwe Boekhandel een boek uitzoeken.

In haar eerste toespraak als kinderdirecteur maakte Dominique bekend dat er voortaan door jeugdleden boetevrij geleend kan worden, een lastenverlichting die door haar in de zaal aanwezige klasgenoten met gejuich ontvangen werd.

Tijdens haar jaar als kinderdirecteur zal Dominique begeleid worden door Emma Eigenraam, medewerker informatiedienstverlening van de vestiging IJburg, die met het plan voor een Amsterdamse kinderdirecteur gekomen was. Op het programma van Dominique staat onder meer het op 25 januari openen van De Nationale Voorleesdagen in de vestiging Slotermeer, waar burgemeester Van der Laan komt voorlezen uit het Prentenboek van het Jaar.

In Bibliotheekblad 2 meer over de kinderdirecteuren van de OBA en Bibliotheek IJmond Noord.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie