HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Meer bezoekers Groningse bibliotheken
24-01-2017
De 43 vestigingen van bibliotheekorganisatie Biblionet Groningen verwelkomden in 2016 in totaal 1,56 miljoen bezoekers, een stijging van 3,7 procent ten opzichte van 2015. Het aantal bibliotheekleden in de provincie Groningen bleef met circa 100.000 stabiel.
Niet alleen het aantal bezoekers van de bibliotheekvestigingen in de provincie geeft een stijging te zien, ook online weten steeds meer mensen de bibliotheek te vinden: het aantal bezoekers van de website steeg met ruim 4 procent naar 431.000, aldus Biblionet Groningen in een persbericht. 

Biblionet stelt verder dat de nieuwe koers die de organisatie vorig jaar heeft ingezet, in 2016 heeft geleid tot zichtbare resultaten op het gebied van het bevorderen van geletterdheid en digitale basisvaardigheden.  
Het doel is dat alle inwoners van Groningen kunnen meedoen in de samenleving en zich kunnen ontwikkelen. Goed kunnen lezen en schrijven, maar ook digitale vaardigheden zijn hiervoor onontbeerlijk,' aldus Biblionet. Arend Middelveld, bestuurder van Biblionet Groningen: 'Dat begint bij het voorkomen van taalachterstanden. Hiervoor werken wij nauw samen met het onderwijs, peuterspeelzalen en de kinderopvang. Zo heeft Biblionet Groningen bijvoorbeeld al met bijna 80 basisscholen een structurele samenwerking in het kader van de Bibliotheek op school. Dit programma is zo succesvol dat we het nu ook toepassen in het voortgezet onderwijs en peuterspeelzalen.'
Biblionet verwijst ook naar haar inspanningen met betrekking tot het terugdringen van laaggeletterdheid en het bevorderen van digitale vaardigheden. Zo werden er in 2016 in vijf bibliotheekvestigingen Taalhuizen opgezet waar laaggeletterden hun taalvaardigheid kunnen verbeteren en waar ze ondersteuning krijgen, en kan in een aantal vestigingen een cursus digitale vaardigheden gevolgd worden. In 2017 zet Biblionet Groningen in op het verder uitbreiden van deze dienstverlening naar meer vestigingen, aldus de bibliotheekorganisatie in het persbericht.

Biblionet verwijst verder naar de invoering van het nieuwe, boetevrije bibliotheekabonnement op 1 december 2016.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie