HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Dianne Weersink vertrekt als directeur Bibliotheek Gelderland Zuid
26-01-2017
De directeur van Bibliotheek Gelderland Zuid, Dianne Weersink, zal rond de zomer haar functie neerleggen. Weersink zal de nieuwe directeur nog inwerken, en zal daarna afscheid nemen.
Dianne Weersink trad in 2010 aan als directeur-bestuurder van Bibliotheek Gelderland Zuid (Berg en Dal, Beuningen, Heumen, Lingewaard, Nijmegen en Overbetuwe). Tijdens haar directeurschap vonden er twee grote reorganisaties plaats waarbij onder meer enkele vestigingen moesten worden gesloten, maar ook fuseerde de bibliotheek onder haar leiding met die van Lingewaard en met die van Groesbeek, vestigde het Poëziecentrum Nederland zich in de Nijmeegse centrale, kwamen er 37 bibliotheken op school en werd de samenwerking met het Regionaal Archief Nijmegen aangehaald, onder andere door de studiezalen van beide instellingen met elkaar te verbinden.

Weersink erkent in de Gelderlander dat het soms roerige tijden waren en dat de grootschalige bezuinigingen die ze heeft moeten doorvoeren haar niet in de koude kleren zijn gaan zitten. 'Maar het draait nu heel erg goed,' aldus Weersink.

Binnenkort zal de vacature voor de nieuwe directeur-bestuurder worden opengesteld. Weersink zal de nieuwe directeur nog inwerken, en zal daarna afscheid nemen. Wat ze daarna gaat doen, weet ze nog niet, aldus de Gelderlander.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie