HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek AanZet neemt educatieve spelvloer WizeFloor in gebruik in Barendrecht
06-02-2017
Op 9 februari neemt Bibliotheek AanZet in haar vestiging in Het Kruispunt in Barendrecht de educatieve spelvloer WizeFloor in gebruik. Bibliotheek AanZet is de eerste bibliotheek in Nederland die een dergelijke interactieve spelvloer aanbiedt.
Bibliotheek AanZet neemt educatieve spelvloer WizeFloor in gebruik in Barendrecht
De WizeFloor is een in Denemarken ontwikkelde interactieve spelvloer die kinderen (maar ook volwassenen) de mogelijkheid biedt om op een educatieve manier tegelijkertijd te spelen en te leren. Het lesmateriaal wordt op de spelvloer geprojecteerd en kinderen leren door spel en fysieke inspanning. Uniek aan de spelvloer is dat het ruim vijfhonderd educatieve games biedt, aldus de bibliotheek. Daardoor is het ook mogelijk lokale content toe te voegen die gepersonaliseerd kan worden.

Sander Eggenhuizen, manager Markt en Innovatie van De Bibliotheek AanZet, stelt in een persbericht van de bibliotheek dat de keuze voor de WizeFloor goed aansluit bij de behoefte om een leven lang te leren. 'De Bibliotheek AanZet is er voor iedereen. In een snel veranderende samenleving bieden wij als bibliotheek een proeftuin voor nieuwe technologieën en ideeën. De WizeFloor maakt het mogelijk voor jong en oud om op een interactieve manier te leren. In samenwerking met partners investeren wij in nieuwe technologie om kennis te ontwikkelen en beschikbaar te stellen,' aldus Eggenhuizen. Als partner in het onderwijs wil Bibliotheek Aanzet met het in gebruik nemen van de WizeFloor 'proactief inzetten op de nieuwste digitale ontwikkelingen'.

De bibliotheek verwijst naar onderzoek waaruit blijkt dat het integreren van fysieke activiteiten en leertaken een positief effect lijkt te hebben op het leren van basisschoolleerlingen: door bewegend te leren wordt er spelenderwijs een hoog leerrendement behaald. Ook dementerde ouderen zouden volgens de bibliotheek baat kunnen hebben bij het gebruik van de WizeFloor.

De Wizefloor maakt onderdeel uit van een breder aanbod voor de jeugd. In het hart van de bibliotheek bevindt zich een Kinderwerkplaats (mede mogelijk gemaakt door een donatie van het Rotterdamse Deltaport Donatiefonds), waar een lange werktafel staat met onder andere een 3D-printer. Hier worden regelmatig interactieve workshops voor kinderen georganiseerd zodat ze leren omgaan met nieuwe technieken en het werken aan 21st Century Skills. Op een groot Green Screen leren kinderen hoe ze video’s, vlogs en YouTube-filmpjes kunnen maken. De Kinderwerkplaats bevindt zich in de vestiging van AanZet in het multifunctionele gebouw Het Kruispunt in Barendrecht, waar behalve de bibliotheek ook nog het radiostation Exxact Barendrecht, Spruit eten & drinken en Theater het Kruispunt gevestigd zijn.

In de komende periode wordt samen met partners in zorg en onderwijs gekeken hoe de WizeFloor voor een breder publiek ingezet kan worden, aldus Bibliotheek AanZet.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (2)

Ester Bleichrodt
17-2-2018 13:17
 Ik zou graag met u in contact komen over uw ervaringen met de Wizefloor. 
Tobias van Lisdonk
20-2-2018 19:41
Hallo mevrouw Bleichrodt. Ik werk in Het Kruispunt o.a. met de WizeFloor. Ik ben te bereiken via dit adres: tvanlisdonk@debibliotheekaanzet.nl.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie