HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Samenwerking Biblionet Drenthe en Rabobank
08-02-2017
Op 7 februari hebben Ludo Mennes, directeur Rabobank Particulieren & Private Banking, en Lenie van der Werf, directeur Biblionet Drenthe, een convenant ondertekend waarmee beide partijen hun samenwerking binnen het project jouw.buzz bekrachtigen.  
In het kader van het convenant levert Rabobank een bijdrage aan Biblionet Drenthe en verbindt daarmee haar naam aan jouw.buzz. Samen bieden beide partijen diverse lesprogramma’s aan op Drentse basisscholen voor het ontwikkelen van 21-eeuwse vaardigheden. Rabobank zal de bus ook inzetten voor andere activiteiten. Biblionet Drenthe en Rabobank willen de komende tijd nieuwe samenwerkingsprojecten verkennen waarbij de speerpunten ‘educatie’ en ‘maatschappij’ centraal staan.

Biblionet Drenthe omschrijft jouw.buzz als zowel een rijdend leslokaal als een digitaal laboratorium, dat inzetbaar is voor diverse doelgroepen en activiteiten op het gebied van mediawijsheid, laaggeletterdheid, inburgering en digivaardigheid. ‘Scholen en organisaties kunnen de bus inzetten en huren voor uiteenlopende activiteiten of instructie. De truck komt langs bij scholen die meedoen aan het project Bibliotheek op school en ook andere scholen kunnen de bus inhuren voor lessen mediawijsheid. Daarnaast wordt de bus ingezet voor de cursus ‘Werken met de e-overheid’ (...). Ook helpt jouw.buzz mensen die moeite hebben met lezen of schrijven. Onder begeleiding kunnen zij lees- en schrijfoefeningen doen die in het dagelijks leven van pas komen,’ aldus Biblionet Drenthe in een persbericht. ‘Jouw.buzz sluit aan bij de kernwaarden van beide partijen. Rabobank draagt bij aan het welzijn en de welvaart in Nederland en richt zich, door lokale aanwezigheid, op het versterken van de klant en zijn omgeving. Biblionet Drenthe bevordert participatie van burgers in de samenleving. Persoonlijke ontwikkeling, educatie, cultuur en lezen en (digitale) informatie zijn hierbij de belangrijkste aandachtsgebieden,’ aldus Biblionet. 


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie