HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Eindhoven opent 'Pink & Pienter Plein'
13-02-2017
Op woensdag 15 februari zal verantwoordelijk wethouder Visscher (Jeugd en Onderwijs) in Basisschool De Driesprong de officiële opening verrichten van het zogeheten 'Pink & Pienter Plein', een initiatief van Bibliotheek Eindhoven. Het Pink & Pienter Plein is een speciaal ingerichte ruimte waar ouders samen met hun kinderen (2-7 jaar) op onderzoek uit kunnen gaan.
In het Pink & Pieter Plein zijn allerlei materialen te vinden die ouder en kind kunnen uitkiezen voor hun experiment en waarmee ze aan de slag kunnen gaan. Dit kan van alles zijn, van klei tot een beamer. Bibliotheek Eindhoven meldt op haar website: 'We hebben de ruimte zo ingericht dat een kind kan kiezen met welk materiaal hij/zij aan de gang wil. Onze begeleiders zijn er iedere keer bij om gezamenlijk de aftrap van de middag te doen en de kids te begeleiden. Maar voor dat laatste zijn ook de ouders/verzorgers nodig. Is je kindje lekker aan het spelen? Dan kun je ook genieten van koffie/thee, we zijn een ontmoetingsplek voor iedereen.'

Het Pink & Pienter Plein is ontstaan vanuit het gedachtegoed van Reggio Emilia, waarbij een ruimte op dusdanige wijze wordt ingericht dat kinderen spelenderwijs kunnen leren, experimenteren, ontdekken en creëren ten behoeve van de ontwikkeling van hun geletterdheid. 'Deze ruimte wordt ingericht door kunstenaars, wetenschappers (uit de wijk) die deze benadering kennen en weten hoe ze creatieve processen – die erg bijdragen aan de vorming van geletterdheid - bij kinderen kunnen stimuleren. De inrichting verandert eens in de zoveel tijd om een zo rijk mogelijke leeromgeving aan te bieden. Naast een creatieve speelplaats is het tevens een ontmoetingsplek in de wijk. Een bakje koffie of kopje thee mag hier dan ook niet missen, maar ook faciliteiten die bijdragen aan de 2 pijlers van de bibliotheek: leesplezier en digitale geletterdheid. Dit Pink & Pienter Plein is toegankelijk en geschikt voor alle kinderen en alle families ongeacht achtergrond, geletterdheid of begaafdheid, maar het is met name opgericht voor gezinnen waarbij de geletterdheid wel een boost kan gebruiken,' aldus de bibliotheek. Voor de eerste periode is het thema: Licht en Donker. In vier weken tijd wordt dit thema onderzocht. Aanmelden is per vier bijeenkomsten. Van de ouders wordt nadrukkelijk gevraagd actief met hun kind mee te doen, zo benadrukt de bibliotheek.

Het Pink & Pienter Plein is elke woensdagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur open. De kosten bedragen 3 euro per kind voor vier aaneengesloten woensdagen. Het streven is om ook op zaterdag open te zijn, maar daarvoor worden nog vrijwilligers gezocht, zo meldt Groot Eindhoven.

Het Pink & Pienter Plein is onderdeel van de Pink & Pienter bende.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie