HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Elisabeth Eyl nieuwe directeur Bibliotheek Heusden
15-02-2017
Met ingang van 1 februari is Elisabeth Eyl (59) benoemd als nieuwe directeur van Bibliotheek Heusden. Eyl was tot augustus 2016 acht jaar werkzaam bij de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA).
Elisabeth Eyl nieuwe directeur Bibliotheek Heusden
Elisabeth Eyl werkte van augustus 2008 tot augustus 2016 als regiohoofd Amsterdam Zuid en Ouder-Amstel bij de OBA. Van 2004 tot 2008 was ze werkzaam als hoofd van de mediatheek van de Hogeschool Rotterdam. Eyl is daarnaast actief geweest binnen het culturele veld in Amsterdam, onder andere als cultureel ondernemer (van augustus 2016 tot februari 2017).

Bibliotheek Heusden (vestigingen in Drunen, Heusden en Vlijmen) stelt in een persbericht zich met de aanstelling van Eyl nog meer te willen gaan richten op een nieuwe, maatschappelijke rol van de bibliotheek. 'Hierbij wordt nauwe samenwerking aangegaan met diverse (educatieve-, culturele- en welzijns-) initiatieven uit de gemeente,' aldus de bibliotheek.
Elisabeth Eyl zegt naar aanleiding van haar benoeming: 'De openbare bibliotheek is er voor iedereen, van jong tot oud en van laaggeletterd tot hoogopgeleid. Dit is een unieke kracht en kan juist daarom een verbindende factor zijn in de gemeente Heusden.'

Met ingang van 1 februari is tevens een nieuwe programmamaker aangesteld: Annique Heijmans (32). Heijmans is als projectmanager betrokken geweest bij verschillende Amsterdamse initiatieven op het gebied van hedendaagse kunst en design. 'Het bibliotheekwezen is helemaal nieuw voor mij. Maar ik ga mijn brede ervaring samen met een frisse en open blik inzetten om de bibliotheek van Heusden weer te maken tot een eigentijdse instelling met een stevig fundament in de maatschappij. Een waar voor iedere inwoner iets te ontdekken valt,' aldus Heijmans.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (1)

Leo Willemse
16-2-2017 13:28
 Dat is goed nieuws. Hartelijk gefeliciteerd oud-OBAcollega!

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie