HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Marina Zwaan vertrekt als directeur Bibliotheek Altena
23-02-2017
Marina Zwaan zal per 1 juli uit dienst treden als directeur van de Bibliotheek CultuurPuntAltena. Het is nog onbekend wie Zwaan zal opvolgen.
Marina Zwaan trad in september 2013 aan als directeur van Bibliotheek Altena als opvolger van Esther Wijnberg, die per 1 februari 2013 vertrok als directeur.
Tijdens Zwaans periode als directeur is onder andere voorgesorteerd op de fusie van de drie Brabantse gemeenten Werkendam, Woudrichem en Aalburg tot de nieuwe gemeente Altena (ca. 55.000 inwoners), die per 1 januari 2019 moet zijn ontstaan. De drie betrokken gemeenten hebben in 2016 het nieuwe (geharmoniseerde) beleidsplan aangenomen. Ook heeft Zwaan de verhuizing naar vijf nieuwe locaties (naast de vestigingen in Nieuwendijk, Hank en Wijk en Aalburg) voorbereid. Bibliotheek Altena maakt in haar vacature voor een nieuwe directeur tevens melding van de verhuizing per 1 juli aanstaande naar multifunctioneel centrum De Werf in Woudrichem, dat op termijn verder moet gaan uitgroeien tot dé centrale vestiging in het werkgebied, waar vanuit de andere vestigingen en servicepunten worden bediend.

Zwaan zegt naar aanleiding van haar vertrek: ‘Nu we voor een nieuwe periode staan waarin wat we hebben bedacht ten uitvoer gebracht moet worden én we na dit hectische jaar weer de rust moeten terugkrijgen in de organisatie, ben ik ervan overtuigd dat het voor de bibliotheek beter is als een nieuwe, energieke directeur dit samen met mijn collega's in goed overleg met de drie gemeenten gaat realiseren. Een directeur ook die zich nu het beleid is uitgestippeld weer meer kan gaan richten op de interne organisatie. Ik kijk met trots terug op wat er allemaal bereikt is en zie ook veel mooie kansen in het verschiet liggen.’


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie