HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Sien Ruijgrok nieuwe kinderdirecteur Bibliotheek IJmond Noord
08-03-2017
Vandaag wordt tijdens een feestelijke bijeenkomst de negenjarige Sien Ruijgrok ingehuldigd als de nieuwe kinderdirecteur van Bibliotheek IJmond Noord. Sien volgt Blossom Meijer op, die in 2014 aantrad als de allereerste kinderdirecteur van de bibliotheek.
Sien Ruijgrok stelt zich op de jeugdwebsite van Bibliotheek IJmond Noord voor: 'Ik wil graag kinderdirecteur zijn omdat ik dan kan meedenken hoe we de bibliotheek nog leuker kunnen maken. En ik mag een stukje schrijven voor de site! Ik mag leuke dingen openen zoals de Kinderboekenweek! Dan mag ik misschien een toespraak houden. En ik kan tegen mijn klas zeggen "Ik ben kinderdirecteur".’ Daardoor gaan zij misschien meer naar de bieb.'

De taken van de kinderdirecteur zijn gevarieerd. Ze mag een stukje schrijven voor de website en krijgt een rol in een promotiefilm (samen met de directeur). Bovendien mag de kinderdirecteur tijdens een speciale avond voor vrienden van de bibliotheek vertellen waarom het volgens haar belangrijk is dat de bibliotheek blijft bestaan. En natuurlijk mag de kinderdirecteur ook evenementen openen en meedenken over leuke activiteiten en de toekomst van de bibliotheek.

De kinderen van de Kamercommissie organiseren vandaag om 15.00 uur op de jeugdafdeling in vestiging Beverwijk een inhuldigingsfeest voor Sien dat voor iedereen toegankelijk is.

Sien Ruijgrok is de opvolger van Blossom Meijer, die in 2014 op negenjarige leeftijd aantrad als de eerste kinderdirecteur van Bibliotheek IJmond Noord (en waarschijnlijk van heel Nederland). Op 11 januari van dit jaar kreeg ook de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) een (eerste) kinderdirecteur in de persoon van de negenjarige Dominique van Hoof. Beide kinderdirecteuren komen aan het woord in het artikel 'Kinderdirecteur wil lol maken en veel bereiken' in nummer 2 van Bibliotheekblad van dit jaar.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie