HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Juan Khalaf benoemd als lid Raad van Advies van Nederlands Letterenfonds
13-03-2017
Juan Khalaf, projectleider en informatiemedewerker bij Bibliotheek Theek 5, is onlangs toegetreden tot de Raad van Advies van het Nederlands Letterenfonds. Khalaf werd eind vorig jaar verkozen tot Beste Bibliothecaris van Nederland.
Juan Khalaf werd geboren in Alkamishli (Syriè) en kwam vijftien jaar geleden als vluchteling naar Europa. Sinds 2011 is Khalaf werkzaam bij Theek 5 als informatiemedewerker en projectleider. Op de website van het Letterenfonds wordt onder andere verwezen naar het mede door Khalaf geìnitieerde bibliotheekproject rondom nieuwkomers´Nieuw in Nederland´, dat is bekroond met een innovatieprijs van de Koninklijke Bibliotheek. Khalaf ontving op 30 november 2016 de door Bibliotheekblad in het leven geroepen NBD Biblion Award voor Beste Bibliothecaris van Nederland.

Het Nederlands Letterenfonds stimuleert, door middel van beurzen en subsidies aan schrijvers, vertalers, uitgevers en festivals, de kwaliteit en diversiteit in de literatuur en draagt bij aan de verspreiding en promotie van de Nederlands- en Friestalige literatuur in binnen- en buitenland. Het fonds werkt aan een zo rijk en divers mogelijk literair klimaat, met oog voor literair erfgoed en nieuwe ontwikkelingen in de literatuur en het boekenvak

Het Letterenfonds laat zich over de toekenning van subsidies adviseren door een Raad van advies. De adviseurs hebben een grote kennis van de nationale en internationale letterkunde en tezamen deskundigheid op het gebied van literaire vertalingen, interculturele letteren, als ook publieksbereik, nieuwe media en cultureel ondernemerschap. Uit de Raad worden de adviescommissies voor de verschillende subsidieregelingen samengesteld. De zittingstermijn is twee jaar en kan een maal worden verlengd. De adviseurs geven advies over subsidieaanvragen van schrijvers, vertalers, uitgevers en festivalorganisatoren uit binnen- en buitenland.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie