HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Biblionet Groningen lanceert cursus programmeren voor kinderen: ‘Heel Groningen Scratcht!’
22-03-2017
In april biedt Biblionet Groningen in samenwerking met Startup Kid de programmeercursus 'Heel Groningen Scratcht!' aan voor kinderen uit de provincie Groningen. Bedoeling van de cursus is kinderen uit groep 4 tot en met 8 via de programmeertaal Scratch te laten ervaren hoe leuk en eenvoudig programmeren eigenlijk is. In totaal kunnen 500 kinderen uit 22 gemeentes in de provincie Groningen meedoen.
Tijdens de cursus leert het kind in twee weken programmeren via de eenvoudige programmeertaal Scratch. De cursus is online en wordt afgewisseld met twee terugkomdagen in de bibliotheek van de eigen gemeente. De kinderen komen in een virtuele klas waar ze begeleiding krijgen door een online coach en hun werk delen met andere leerlingen. Na afloop krijgen de kinderen een certificaat in de bibliotheek in hun gemeente. Vervolgens gaan ze thuis weer aan de slag om zelf een game of animatie te maken. Tijdens de slotbijeenkomst mogen de kinderen hun game of animatie aan elkaar én aan een jury demonstreren en mogen ze zelf een robot programmeren in de bibliotheek.

Biblionet Groningen biedt de online cursus aan om kinderen kennis te laten maken met belangrijke 21e eeuwse vaardigheden. Het bereidt kinderen voor op een toekomst waarin ICT, techniek en programmeren steeds belangrijker worden. De cursus helpt kinderen creatief te denken, systematisch te redeneren en samen te werken, aldus Biblionet in een persbericht.

De in samenwerking met Startup Kid aangeboden cursus is gratis en is voor alle kinderen tussen de 7 en 12 jaar uit de provincie Groningen, ook als ze geen lid zijn van de bibliotheek. Er is ruimte voor 25 kinderen per gemeente. De cursus start op 5 april en duurt tot 21 april.

Zie ook het introductiefilmpje.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie