HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Theatervoorstelling Sell Me Your Secret wint Nationale Mediawijsheid Award 2017
29-03-2017
Vandaag is tijdens het Nationaal Mediawijsheid Congres bekendgemaakt dat de Nationale Mediawijsheid Award dit jaar gaat naar Sell Me Your Secret, een interactieve theatervoorstelling over privacy onder regie van Floris van Delft.
De Nationale Mediawijsheid Award (voorheen de Young Positive Media Award) wordt dit jaar voor de negende keer uitgereikt. Eerdere winnaars waren onder andere Jongerentheater Kikid, Ali B., de film Ruben, Youtube performer Rutger Vink en Spijt de musical.

Sell me Your Secret is een theatervoorstelling voor jongeren van dertien jaar en ouder waarbij de interactie met het publiek een belangrijke rol speelt. De voorstelling gaat over privacy. 'Wat onze gegevens ons en anderen waard zijn. En over wie dat zijn, die mensen die alles zo graag van ons willen weten. We ontdekken dat ons "private ik" minder ongestoord denkt, voelt en fantaseert. Alles moet gedeeld. Zijn we paranoia als we vechten voor onze privacy of zal het allemaal zo'n vaart niet lopen?'
De voorstelling, die eind vorig jaar op de planken stond, ging ook gepaard met een eeducatief programma, een workshop over mediawijsheid. De voorstelling is een productie van het Rotterdamse Maas theater en dans. (Zie ook het online magazine en de op 13 okotober 2016 in Vrij Nederland verschenen recensie)

De jury van de Nationale Mediawijsheid Award zegt over de voorstelling onder andere: 'Deze theatervoorstelling combineert kennis met humor en speelt geweldig goed in op de actualiteit. Het brengt het abstracte en vaak weinig aansprekende thema van privacy tot leven. Het maakt vanzelfsprekendheden rondom privacy minder vanzelfsprekend en confronteert mensen met hun eigen, soms onverantwoordelijke of onnadenkende gedrag. Tegelijkertijd slaagt Sell Me Your Secret erin het cynisme volledig te vermijden. De Nationale Mediawijsheid Award is bedoeld voor jongeren en volwassen die positieve mediaboodschappen verspreiden. Floris van Delft, die het stuk schreef samen met Wolter Muller, heeft dat op sublieme wijze gedaan voor het thema privacy. Daarom reikt de Nationale Academie voor Media en Maatschappij dit jaar met veel plezier de Nationale Mediawijsheid Award uit aan Sell me Your Secret.'

Het door de Nationale Academie voor Media en Maatschappij georganiseerde Nationaal Mediawijsheid Congres vindt dit jaar voor de negende keer plaats, met deze keer als thema online privacy.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie