HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Drie bibliotheekfilialen Breda maken plaats voor haal- en brengpunten
18-04-2017
De vestigingen van Bibliotheek Breda in Breda-West, Prinsenbeek en Teteringen zullen met ingang van 1 juli plaatsmaken voor speciaal ingerichte haal- en brengpunten, gevestigd bij andere instellingen, waar gereserveerde materialen kunnen worden opgehaald en teruggebracht.
De haal- en brengpunten worden ondergebracht bij andere instellingen, waar Bibliotheek Breda een partnerschap mee aangaat. In Prinsenbeek is het servicepunt gevestigd bij Boekendonck in Woonzorgcentrum Hagedonk en in Teteringen bij Dorpshuis ’t Web. De bibliotheek is momenteel nog in onderhandeling voor het servicepunt in Breda-West, waardoor deze locatie op een later tijdstip bekend gemaakt wordt. In samenwerking met Boekendonck, Hagedonk en ’t Web zullen regelmatig bijeenkomsten worden georganiseerd op het gebied van (voor)lezen, digitale vaardigheden en allerlei andere interessante onderwerpen, zo meldt Bibliotheek Breda op haar website.

Breda telt per 1 juli dan nog drie volwaardige vestigingen: de centrale aan de Molenstraat en twee stadsdeelbibliotheken: Haagse Beemden en Zuid (de voormalige vestiging Zuidoost die eind 2015 in gerenoveerde en gerestylde vorm heropende als stadsdeelbibliotheek Zuid).

Het besluit tot vervanging van de bibliotheekvestigingen door haal- en brengpunten werd enkele jaren geleden genomen vanwege bezuinigingen. De nieuwe koers die mede met het oog op deze bezuinigingen in 2013 onder de noemer ‘Bibliotheek van de Toekomst’ werd ingezet, betekende onder meer sluiting van zeven van de toenmalige tien Bredase vestigingen. Als alternatief wordt in alle ruim 50 Bredase scholen een Bibliotheek op school gerealiseerd en werd ervoor gekozen in enkele buurthuizen en ouderencentra inlever- en ophaalpunten in te richten, zoals nu in Prinsenbeek, Teteringen en Breda-West.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie