HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Dedicon organiseert conferentie over nieuwe technologieën voor mensen met visuele beperking
19-04-2017
Op 28 juni organiseert Stichting Dedicon de Better Together Conferentie, tijdens welke de nieuwe, innovatieve technologieën centraal zullen staan die ingezet kunnen worden voor het toegankelijk maken van informatie voor mensen met een visuele beperking.
De conferentie Better Together is onderdeel van het internationale Vision congres, dat zal worden gehouden van 25 juni tot 29 juni 2017 in het World Forum te Den Haag.

Maarten Verboom, directeur van Stichting Dedicon, gespecialiseerd in het toegankelijk maken van boeken en andere informatie in alternatieve leesvormen voor mensen met een leesbeperking, zegt in een persbericht over de conferentie: 'We zijn er trots op dat toonaangevende, internationale bedrijven hun ideeën en oplossingen komen uitwisselen. We kijken samen hoe technologie ons kan helpen om praktische oplossingen te realiseren die mensen met een visuele beperking de regie over hun eigen leven geeft. De conferentie is juist voor het bibliotheekwezen erg interessant. Zij zijn immers een belangrijke leverancier van informatie. En… de bibliotheek is er voor iedereen.'

Dedicon is erin geslaagd om grote namen voor deze conferentie naar Nederland te halen. Microsoft, Google, Volvo, ING, Radboud universiteit, Van Abbe Museum, Daisy Consortium, Elsevier, Benetech; Canon/Océ, Sonokids, UNICEF: Vrijwel iedere organisatie die zich inzet om informatie toegankelijk te maken voor mensen die blind of slechtziend zijn, is aanwezig op de Better Together Conferentie.

Tijdens de conferentie worden complexe technologieën vooral praktisch belicht. Te denken valt aan technologieën als beeldherkenning, spraaktechnologie, 3D-printing, autonoom rijdende voertuigen, domotica, ibeacons en inzet van robotassistenten. Aan de orde komen vragen als: Hoe maak je een boek toegankelijk, hoe vind je je weg in openbare ruimten, kan ik gesproken boeken met spraakbesturing afspelen in een app, hoe maak je voelbare plattegronden? Deze en andere onderwerpen zullen voorbijkomen tijdens workshops, presentaties en exclusieve netwerktafels, aldus Dedicon.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie