HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Maasdriel blijft bij Bibliotheek Rivierenland
01-05-2017
De gemeenteraad van Maasdriel heeft op 20 april besloten de samenwerking met Bibliotheek Rivierenland toch voort te zetten. Dit betekent dat de voorgenomen bezuinigingsplannen van de baan zijn en dat de twee bibliotheekvestigingen in de gemeente behouden blijven.
Vanaf 2014 dreigden er voor de bibliotheken in Maasdriel (circa 25.000 inwoners) ingrijpende bezuinigingen en als gevolg daarvan mogelijk het opzeggen van het samenwerkingsconvenant met Bibliotheek Rivierenland. Een definitief besluit over de bezuinigingsplannen werd echter uitgesteld in afwachting van een onderzoek naar de mogelijkheden tot kostenbesparing. Het in februari van dit jaar afgeronde onderzoek, uitgevoerd door Setelia Strategy Consultants, wees uit dat de door Bibliotheek Rivierenland verzorgde bibliotheekvoorziening nauwelijks goedkoper kan zonder aanzienlijk aan kwaliteit in te boeten.
Het Maasdrielse college heeft mede om deze reden aan de raad voorgesteld de samenwerking met Bibliotheek Rivierenland, dat vestigingen exploiteert in de kernen Ammerzoden (gevestigd in een brede school) en Kerkdriel (gevestigd in het gemeentehuis), voort te zetten. Wel zal er nog naar gekeken worden of het mogelijk is te besparen op huisvestingskosten. Daarbij wordt met name gedacht aan verhuizing van de Kerkdrielse vestiging naar MFC De Kreek of naar Woonzorgcentrum De Leyenstein. De huidige ruimte in het gemeentehuis van Maasdriel kan dan aan een andere partij verhuurd worden.
Overigens heeft bij het besluit ook een belangrijke rol gespeeld het feit dat de financiële positie van de gemeente nu veel beter is dan drie jaar geleden.
De Maasdrielse raad heeft op 20 april unaniem ingestemd (pdf) met het voorstel van het college (pdf).


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie