HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Lenie van der Werf vertrekt als directeur Biblionet Drenthe
08-05-2017
Lenie van der Werf vertrekt per 15 juli als directeur van Biblionet Drenthe. Van der Werf begint medio juli als directeur-bestuurder van kinderopvangorganisatie Kids2b.
Van der Werf trad in mei 2011 aan als algemeen directeur cq voorzitter van de Raad van Bestuur van Biblionet Drenthe, als opvolger van Hans van Prooijen. Daarvoor bekleedde ze binnen Biblionet Drenthe zes jaar een functie als lid van de Raad van Bestuur en van 2001 tot 2005 als Regiodirecteur. Tussen 1993 en 2001 was Van der Werf werkzaam als directeur van de Bibliotheek Haren.

Van der Werf zegt in een persbericht over haar vertrek: 'Ik heb mij met volle overtuiging en energie ingezet voor de innovatie van de Drentse bibliotheken. Aansluiten bij de vraag van de inwoners is hierbij voor mij altijd leidend geweest. Nu de nieuwe strategie haar vruchten afwerpt en een belangrijke organisatieontwikkeling is doorgevoerd, is het een natuurlijk moment voor mij om een volgende stap in mijn loopbaan te maken. Ik heb een nieuwe functie als directeur-bestuurder aanvaard in het noorden van het land. Ik dank alle samenwerkingspartners en collega’s voor de samenwerking in de afgelopen jaren.'

Biblionet Drenthe stelt dat de bibliotheken verbonden aan Biblionet, evenals de backoffice, onder Van der Werfs leiding een belangrijke ontwikkeling doorgemaakt hebben van een klassieke naar een toekomstbestendige digitale en maatschappelijke bibliotheek. 'Jouw.buzz, de nieuwe digitale diensten voor burgers en bedrijven en de invoering van Taalpunten voor laaggeletterden zijn voorbeelden van deze vernieuwing. Daarnaast lezen Drentse kinderen meer door de intensieve samenwerking met het onderwijs,' aldus Biblionet.

Lenie van der Werf treedt medio juli aan als directeur-bestuurder van kinderopvangorganisatie Kids2b, die zetelt in Onderdendam. Met 36 locaties in acht gemeenten is Kids2b de grootste aanbieder van kinderopvang, peuterspeelzaalwerk en gastouderopvang in Noord-Groningen. 


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (1)

Jeroen Seeverens
15-5-2017 15:16
Hallo Lenie, veel succes in je nieuwe job bij Kids2b...

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie