HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bert Hogemans nieuwe directeur Bibliotheek Gelderland Zuid
07-06-2017
Op 21 augustus wordt Bert Hogemans de nieuwe directeur van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Hij volgt Dianne Weersink op, die in januari haar vertrek bekendmaakte.
Bert Hogemans nieuwe directeur Bibliotheek Gelderland Zuid
Bert Hogemans werkte de afgelopen 12,5 jaar in de publieke sector namens SYSQA, een zakelijk dienstverlener op het gebied van Quality Assurance en kwaliteitszorg in ICT. Sinds enkele jaren is hij daar verantwoordelijk voor strategie en beleid, organisatieontwikkeling en partnerships. Hij was daarnaast onder andere lid van de Adviescommissie Digitale Overheid en gastdocent aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Hij stapt over naar de bibliotheek omdat hij graag maatschappelijk betrokken is. 'Niet alleen het leesplezier, maar ook de maatschappelijke functie van de bibliotheek trekt me enorm. De bieb draagt bij aan de verrijking en ontwikkeling van mensen, dat is bijzonder waardevol. De activiteiten, aanpak, uitstraling en resultaten van de Bibliotheek Gelderland Zuid zijn prachtig. Daar het gezicht van mogen zijn is een voorrecht,' aldus Hogemans.

Dianne Weersink trad in 2010 aan als directeur-bestuurder van Bibliotheek Gelderland Zuid (met vestigingen in de gemeenten Nijmegen, Berg en Dal, Heumen, Beuningen, Lingewaard en Overbetuwe.). In januari kondigde ze haar vertrek aan.

Foto: Michelle Scherpenborg


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie