HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Harderwijk verhuist naar 'Huis van de Stad'
08-06-2017
Vanaf zaterdag 2 september zal de bibliotheek van Harderwijk gehuisvest zijn in het stadhuis aan de Havendam. De Bibliotheek Noordwest Veluwe, waartoe de vestiging in Harderwijk behoort, en de gemeente Harderwijk hebben daarvoor op 6 juni een huurovereenkomst ondertekend.
De bibliotheek wordt gevestigd in de publiekshal op de begane grond van het stadhuis. Daar wordt een 'plaza' gecreëerd waar ontmoeting centraal staat en waar diverse functies, waaronder de bibliotheek, samenkomen. Zo zijn er balies en spreekcorners voor de gemeentelijke dienstverlening en het Sociaal Domein. In het 'plaza' komt ook een werkcafé waar men gebruik kan maken van gratis wifi. Op verschillende plekken in het plaza is er ruimte voor tentoonstellingen door onder andere het Stadsmuseum. Daarnaast vestigen straks ook het streekarchivariaat, schuldhulpverlening en slachtofferhulp zich in het stadhuis, aldus de Bibliotheek Noordwest Veluwe in een bericht op haar website.

De gemeente Harderwijk spreekt van een 'Huis van de Stad'. In het stadhuis is door de renovatie van het pand ruimte beschikbaar gekomen voor verhuur aan maatschappelijke partners. De ruimte in het gebouw kan hierdoor efficiënter ingedeeld worden. 'Het stadhuis wordt getransformeerd van een gesloten donker gebouw naar een open en transparante omgeving. De renovatie stimuleert participatie, samenwerking en netwerken en maakt het mogelijk een moderne en eigentijdse bedrijfsvoering neer te zetten. Zo draagt de renovatie bij aan een betere dienstverlening en verbinding met de samenleving,' aldus de gemeente Harderwijk. Ook worden er energiebesparende maatregelen getroffen, waardoor het stadhuis duurzamer wordt en gebruikskosten worden verlaagd.

Naar verwachting is de renovatie in juli 2017 gereed.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie