HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
NBD Biblion stopt met website Boekensalon
12-06-2017
NBD Biblion stopt per 15 juni met de website van deBoekensalon. Het afstoten van de website vloeit voort uit het in 2016 genomen besluit om de uitgeefactiviteiten te stoppen.
DeBoekensalon werd in 2010 in het leven geroepen en heeft in de loop der jaren 51.000 leden aan zich weten te binden, aldus NBD Biblion.

NBD Biblion stelt in een persbericht dat deBoekensalon destijds is opgericht 'als verbindende schakel tussen de bibliotheekleden en de rest van lezend Nederland'. Eind 2016 maakte NBD Biblion bekend te stoppen met haar uitgeefactiviteiten. 'Het deactiveren van de website van deBoekensalon is het vervolg hierop. NBD Biblion bekijkt de verkoopmogelijkheden voor de website. Mocht er onverhoopt geen verkoop plaatsvinden dan zal de website offline gaan', aldus NBD Biblion.

Eind vorig jaar maakte NBD Biblion bekend het magazine de Boekensalon, tijdschrift voor lezers en leesclubs, te hebben overgedaan aan uitgeverij Pubmedia. NBD Biblion had in april 2016 reeds aangekondigd te willen stoppen met deBoekensalon om haar portfolio te ‘rationaliseren’. Onderdeel daarvan was dat NDB Biblion een punt zette achter haar uitgeefactiviteiten. ‘Helaas moeten wij afscheid nemen van de Boekensalon,’ zo stelde NBD Biblion-directeur René Leermakers in oktober 2016 bij de verkoop van het magazine aan Pubmedia in een persbericht, ‘we hebben het blad al die tijd met plezier uitgegeven, maar het past niet langer bij de hernieuwde focus van NBD Biblion. Ik ben blij met Pubmedia als nieuwe uitgever voor de Boekensalon, het blad past daar. Zeker ook gezien de ambities van de uitgeverij.’
Het magazine Boekensalon is inmiddels onder de vleugels van Pubmedia omgevormd tot LIVRE Magazine, waarvan op 9 juni het eerste nummer verscheen. LIVRE magazine afficheert zichzelf als 'hét platform over boeken, een platform dat steeds verder zal worden uitgebreid. Een papieren tijdschrift is een belangrijk onderdeel, dat sterk ondersteund wordt door online (site en sociale media). Voor leesclubs organiseert Livre online inhoud en handvatten om hun clubs te professionaliseren en uit te breiden.'


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie