HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Vonne van der Meer schrijft Nationale Voorleeslunchverhaal
20-06-2017
Het Nationale Voorleeslunchverhaal wordt dit jaar geschreven door Vonne van der Meer. Het Voorleeslunchverhaal zal op vrijdag 6 oktober door bekende en onbekende Nederlanders worden voorgelezen aan ouderen door het hele land.
De Voorleeslunch vindt dit jaar voor de vijfde keer plaats. In 2015 werd hier voor het eerst een 'Voorleeslunchverhaal' aan gekoppeld, geschreven door Marjan Berk. In 2016 werd het Voorleeslunchverhaal geschreven door Jan Siebelink.

Op Nationale Ouderendag, 6 oktober, werken bibliotheken en zorginstellingen door het hele land samen om een Voorleeslunch voor ouderen te organiseren. Op alle locaties wordt hetzelfde verhaal voorgelezen, dat speciaal voor de Voorleeslunch geschreven is, dit jaar dus door Vonne van der Meer, auteur van onder meer Eilandgasten, De avondboot en Laatste seizoen.
Met De Nationale Voorleeslunch willen de initiatiefnemers laten zien dat voorlezen een rol kan spelen in het doorbreken van het isolement waarin sommige ouderen verkeren. 'Het voorlezen van een verhaal of gedicht geeft ontspanning en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen,' aldus de organiserende instanties.

Voor deelnemende bibliotheken en zorginstellingen is een digitale toolkit beschikbaar, die onder andere een draaiboek met conceptplanning, een uitnodigingsbrief voor voorlezers en een persbericht bevat. De organisaties die de toolkit hebben aangevraagd krijgen het Voorleeslunchverhaal half september digitaal toegestuurd.

De Nationale Voorleeslunch is een initiatief van de Leescoalitie, het samenwerkingsverband tussen Stichting Lezen, Stichting CPNB, Stichting Lezen & Schrijven, het Literatuurmuseum, de Koninklijke Bibliotheek en de Vereniging Openbare Bibliotheken.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie