HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Website Online Bibliotheek met aanbod e-books live
20-06-2017
Op 19 juni is de website Online Bibliotheek van de Koninklijke Bibliotheek (KB) live gegaan. Op deze nieuwe website zijn alle e-books en online cursussen te vinden die voorheen werden aangeboden via Bibliotheek.nl, dat vernieuwd is.
Onlinebibliotheek.nl biedt toegang tot ruim 15.000 e-books, 30 online cursussen en de LuisterBieb met circa 700 luisterboeken. De eBooks eregalerij en informatie over de VakantieBieb zijn te vinden op de vernieuwde website Bibliotheek.nl, die door de KB begin april in een persbericht waarin de vernieuwing werd aangekondigd, omschreven werd als ‘de centrale portal waarin de collecties van bibliotheken en informatie over bibliotheken worden ontsloten’. Bibliotheek.nl biedt niet alleen toegang tot de collecties (fysieke) boeken, gesproken boeken, muziek, bladmuziek, films, software en games van de openbare bibliotheken, maar biedt onder andere ook verwijzingen naar WelkBoek, Literatuurplein, de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (DBNL), Leesplein, digitale bronnen die in de bibliotheek worden aangeboden, BoekStart, de Digitale Etalages, Delpher, het Geheugen van Nederland, Oefenen.nl, Passend Lezen en Muziekweb.
Een link vanuit onlinebibliotheek.nl naar bibliotheek.nl (met de daar aangeboden diensten)  ontbreekt overigens.

Tot de lancering van de nieuwe website Online Bibliotheek en de vernieuwing van Bibliotheek.nl werd besloten omdat de vroegere inrichting van Bibliotheek.nl ‘niet langer geschikt is om klanten optimaal toe te leiden naar het groeiende pakket van digitale diensten’, zo meldde de KB in april.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie