HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Landelijke campagne Vakantielezen van start
21-06-2017
Vandaag verrichten kinderboekenambassadeurs Hans en Monique Hagen op basisschool De Triangel in Appingedam de feestelijke aftrap van de landelijke campagne Vakantielezen. De campagne is gericht op kinderen in groep 3 en 4 van circa 100 scholen in krimpregio’s.
Achterliggende gedachte van het project Vakantielezen is basisschoolleerlingen te stimuleren om ook in de vakantie te blijven oefenen met lezen zodat hun leesvaardigheid op peil blijft. Zesduizend leerlingen uit groep 3 en 4 van 95 basisscholen in krimp- en anticipeergebieden ontvangen in het kader van de campagne een zogeheten Vakantieleestasje met een taalspelboekje, een leesbingo, het Zwijsen-zomerboek, een Vakantiebieb-kaart, een exemplaar van Kidsweek en zelfgekozen schoolbiebboeken. De tasjes worden uitgereikt tijdens een feestelijke aftrapbijeenkomst op school waarbij ook de ouders worden uitgenodigd.

Naast de leesboeken die de kinderen voor hun vakantie in de bibliotheek hebben uitgezocht, kunnen ze ook gebruik maken van de VakantieBiep-app, waar tot en met 31 augustus voor de kinderen 30 e-books te vinden zijn.

De campagne Vakantielezen is een vervolg op de projecten Lezen is leuk! en Vooruit met Voorlezen en wordt mogelijk gemaakt door Stichting Kinderpostzegels Nederland en Stichting Lezen in samenwerking met de bibliotheken en uitgeverij Zwijssen.

Voor meer informatie over het project Vakantielezen, zie ook de websites van Stichting Lezen en de Bibliotheek op school.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie