HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Houten werkt samen met online supermarkt Picnic voor thuis ophalen bibliotheekboeken
27-06-2017
De nieuwe online supermarkt Picnic haalt nu ook bibliotheekboeken thuis op in Houten. De elektrische bezorgwagentjes van Picnic halen vanaf vandaag de uitgeleende boeken van bibliotheek Houten gratis aan huis op en brengen deze terug naar de bibliotheek.
Bibliotheek Lek & IJssel, waartoe de bibliotheekvestiging in Houten behoort, ziet de samenwerking als kans om haar leden beter te bedienen en drukke gezinnen te ontlasten doordat ze voor het inleveren van hun boeken niet meer de deur uit hoeven, aldus Distrifood.

Marjolein van den Blink van Picnic zegt over de samenwerking: 'Als we door deze extra service het lezen van bibliotheekboeken laagdrempeliger kunnen maken, is dat natuurlijk fantastisch. Bovendien scheelt het kilometers die onze klanten vaak met de auto maken om de boeken terug te brengen. De samenwerking in Houten is een pilot om de combinatie tussen boodschappen bezorgen en het ophalen van boeken te testen. Voor ons een mooie kans om te zien of we later in het jaar deze service in meerdere steden aan gaan bieden met bibliotheken.’

Gert Staal, directeur van Bibliotheek Lek & IJssel, noemt het initiatief een unieke service voor de bibliotheekleden in Houten. 'Deze samenwerking past precies binnen de doelstelling van de bibliotheek en deze gemeente om meer mensen te laten lezen, barrières weg te nemen en ze op een makkelijkere manier hun weg naar de bibliotheek te laten vinden. We gebruiken de komende periode om te onderzoeken hoe we het ophalen en later bezorgen van boeken kunnen gaan combineren,' aldus Staal.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie