HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Mannes Westra vertrekt als directeur KopGroep Bibliotheken
07-07-2017
Mannes Westra neemt per 1 oktober afscheid als directeur van KopGroep Bibliotheken. Het vertrek van Westra is het gevolg van de bezuinigingen die KopGroep Bibliotheken de laatste jaren zijn opgelegd. De Raad van Toezicht ziet zich genoodzaakt de personeelslasten de komende jaren nog verder terug te brengen, hetgeen de beëindiging van Westra's arbeidsovereenkomst onontkoombaar maakt, aldus de bibliotheek in een persbericht.

KopGroep Bibliotheken wijst op de ingrijpende bezuinigingen waarmee zij zich de afgelopen jaren geconfronteerd zag. 'In 2013 was er al een forse reorganisatie nodig toen de gemeente Hollands Kroon 60% op het budget kortte. Daarbij moesten 16 medewerkers noodgedwongen worden ontslagen. In 2015 volgde de gemeente Schagen met een bezuinigingsopdracht van 40%,' aldus de bibliotheek.

Martin van der Jagt, voorzitter van de Raad van Toezicht, zegt bij wijze van toelichting: 'Bij de bespreking van de meerjarenbegroting zijn we gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat het ontslag van Mannes Westra helaas de enige mogelijkheid is om de financiën rond te krijgen, Op de werkvloer is de rek er door de vorige reorganisatie helemaal uit, daar kunnen we niet nog meer bezuinigen. De enige manier om KopGroep Bibliotheken een financieel stabiele toekomst te bieden is door afscheid te nemen van de duurste kracht.'

Westra, die 28 jaar voor KopGroep Bibliotheken en haar voorgangers heeft gewerkt, is in het belang van het bedrijf akkoord gegaan met het voorstel van de Raad van Toezicht, aldus de bibliotheek in haar persbericht.

KopGroep Bibliotheken ontving enkele maanden geleden, met de vestiging in Den Helder, nog de prijs voor de Beste Bibliotheek van Nederland.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (1)

Jeroen Seeverens
12-7-2017 23:10
Mannes, bedankt voor de immer prettige samenwerking. De redenatie van je RvT kan ik niet volgen, maar die is nu denk ik ook wel aan opheffing toe. Het ga je goed!

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie