HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Zwembad Bibliotheek geopend in openluchtzwembad Oisterwijk
10-07-2017
Bibliotheek Midden-Brabant verzorgt in samenwerking met Stichting Oisterwijk Centraal in de zomermaanden een ruilbibliotheek in openluchtzwembad het Staalbergven in Oisterwijk.
De pop-upbibliotheek, Boekenhopper genaamd, bevat boeken, tijdschriften en spelletjes die zwembadbezoekers gratis kunnen meenemen. Bibliotheek Oisterwijk heeft de kast gevuld, maar het is de bedoeling dat ook bezoekers zelf bijdragen aan de ruilbibliotheek door uitgelezen boeken terug te plaatsen. De ruilbibliotheek zal gedurende de zomermaanden juli en augustus in het zwembad te vinden zijn.

De ruilbibliotheek is een samenwerking tussen Bibliotheek Oisterwijk, een vestiging van Bibliotheek Midden-Brabant, en Stichting Oisterwijk Centraal. Bibliotheek Midden-Brabant opent geregeld op diverse verrassende locaties pop-upbibliotheken, onder andere eerder dit jaar tijdens de Boekenweek in koffiezaak Kaldi. Stichting Oisterwijk Centraal organiseert al sinds enige tijd de  Boekenhoppers; kleine kastjes gevuld met boeken, in de voortuinen van bewoners, zo meldt Oisterwijk nieuws.

Overigens heeft Bibliotheken Mar en Fean op 8 juli op het strand Holle Poarte in Makkum ook weer de Strandbibliotheek Makkum geopend. De bibliotheek zal tot 27 augustus op het strand te vinden zijn en is dagelijks geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Strandgangers kunnen gratis gebruik maken van de strandbibliotheek en hoeven geen lid te zijn van een bibliotheek. De boeken moeten aan het eind van de dag weer worden ingeleverd. Voor vakantiegangers die langer in Makkum blijven, zijn er speciale zomerabonnementen. Voor € 5,- of € 7,50 kan men een zomer lang maximaal drie of vijf boeken per keer lenen, zo vaak als men wil. Op woensdagen en zaterdagen zijn er voor kinderen activiteiten bij de strandbibliotheek. Dit jaar zijn er voor het eerst ook technische activiteiten zoals tekenen met de 3D pen of bibberbeestjes maken.
Het is het elfde jaar dat Strandbibliotheek Makkum 's zomers op het strand te vinden is. Het is daarmee de laatste strandbibliotheek die Nederland nog rijk is, nu ook de strandbibliotheek in Katwijk deze zomer niet meer op het strand te vinden zal zijn en heeft plaatsgemaakt voor de zogeheten Zomerbieb.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie