HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Kees Hamann leidt projecten binnen gemeente Vlissingen
10-07-2017
Eén van de gevolgen van het besluit van de gemeente Vlissingen om de exploitatie van de gemeentelijke openbare bibliotheek per 1 juli 2017 uit te besteden aan de stichting ZB|Planbureau en Bibliotheek van Zeeland (ZB) is het vertrek van Kees Hamann als bibliotheekdirecteur. Hamann blijft tot zijn pensioen in 2019 als leider van projecten in dienst van de gemeente Vlissingen.
De Vlissingse bibliotheek gaat met de helft van het bestaande personeel verder. ‘Voor de medewerkers die niet overgaan naar de ZB wordt binnen of buiten de gemeente een andere functie gezocht,’ zo zei het gemeentelijke persbericht.

Hamann zegt desgevraagd: ‘Ik ga niet mee naar de ZB, want het budget is dermate laag dat een zelfstandig voortbestaan onhaalbaar bleek en het management van de ZB dat beter kan overnemen. In Marileen van Wijnen heb ik wel een uitermate deskundig opvolger, die als coördinator van Bibliotheek Vlissingen hopelijk weer over een jaar of vijf kan zorgen voor een langzame maar gestage opbloei van de bieb.’ Van Wijnen was communicatiemedewerker bij de bibliotheek.

Hamann meldt dat hij tot zijn pensioen in 2019 nog een aantal interessante projecten binnen de gemeente gaat leiden en op die manier constructief kan afbouwen.

De Provinciale Zeeuwse Courant berichtte: ‘Bibliotheek 't Spui sluit op 17 juli, tegelijk met de vestiging aan de Kanaalstraat in Oost-Souburg. Oud-directeur Kees Hamann is door de gemeente belast met de ontmanteling van 't Spui en de Kanaalstraat. Beide gebouwen gaan in de verkoop.’


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie