HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
POI'en op zoek naar lokale innovatieve projecten in kader project 'Win je eigen Social Sofa!'
11-07-2017
De negen Provinciale Ondersteuningsinstellingen (POI'en) hebben het gezamenlijke project 'Win je eigen Social Sofa!' gestart, in het kader waarvan ze bibliotheken oproepen om hun lokale, innovatieve projecten in te dienen om daarmee in aanmerking te komen voor een zogeheten Social Sofa.
Een Social Sofa is een betonnen bank, met daarop aangebracht een in mozaïek uitgevoerde afbeelding, die in een gemeente komt te staan van de winnende bibliotheek. Het doel van de plaatsing van de bank is om mensen in de buurt te verbinden, de leefbaarheid van een wijk te verbeteren en de sociale verbondenheid tussen bewoners een impuls te geven. Social Sofa’s worden gezien als schoolvoorbeeld voor sociaal en cultureel ondernemen, aldus Rijnbrink.

Voor het POI-project 'Win je eigen Social Sofa!' kunnen door bibliotheken innovatieve projecten worden ingediend die in 2016/eerste helft van 2017 zijn gerealiseerd of die momenteel in de uitvoeringsfase zitten.
Als belangrijkste criteria voor de projecten noemt Rijnbrink: samenwerking binnen de wijk, innovatiekracht én de mogelijkheid tot verbreding of opschaling.

Een landelijke jury bepaalt welk project in een provincie de Social Sofa wint. Er kan maar één bibliotheek per provincie winnen.

Na plaatsing van de sofa’s wordt een reisgids gepubliceerd met daarin alle winnende projecten. De Social Sofa Tour is een tour langs innovatieve plekken in Nederland waar de bibliotheek een rol speelt als initiator of verbinder.

Nominaties kunnen tot uiterlijk 1 augustus a.s. worden ingediend via het inschrijfformulier op de website van ProBiblio. (Oorspronkelijk liep de inschrijftermijn overigens tot 1 juli.)
Een gedeputeerde in iedere provincie zal op 4 december de Social Sofa onthullen in de gemeenten waar de winnaars gehuisvest zijn.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie