HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Eindhoven biedt boekenbox met nieuwste titels aan in kader pilotproject 'Verse Leeswaren'
13-07-2017
Bibliotheek Eindhoven lanceert het pilotproject 'Verse Leeswaren', in het kader waarvan de collectioneur van de bibliotheek voor de gebruiker van de dienst drie splinternieuwe titels selecteert die aansluiten bij de interesse van de desbetreffende klant. De boekenbox wordt thuisbezorgd en na drie maanden weer thuis bij de klant opgehaald.
Bibliotheek Eindhoven stelt in een persbericht: 'Met Verse Leeswaren ontvang je het nieuwste van het nieuwste. De collectioneur van de bibliotheek selecteert drie titels die passen bij jouw interesses. Zij volgt de boekenmarkt op de voet en weet precies over welke pas uitgegeven boeken de verwachtingen hoog zijn. Deze boeken zijn splinternieuw en gaan pas nadat jij ze gelezen hebt onderdeel uitmaken van de bibliotheekcollectie.'

De deelnemer aan het project krijgt een boekenbox met de pas verschenen titels thuisbezorgd. Zowel leden als niet-leden van de bibliotheek kunnen gebruikmaken van de dienst. De gebruiker kan via de website verseleeswaren.nl een interessegebied aangeven (waarbij de keus is tussen literatuur, young adult, spanning en feel good) en een voorkeur doorgeven voor het bezorgmoment van de boekenbox. Na drie maanden wordt de boekenbox weer thuis bij de klant opgehaald.
De boekenbox is alleen te bestellen door inwoners van Eindhoven en kost 14,95 euro.

Verse Leeswaren is een project van Expeditie Anton, het innovatieteam van Bibliotheek Eindhoven, dat 'de Bibliotheek van de Toekomst' verkent en nieuwe producten ontwikkelt. De dienst wordt door Bibliotheek Eindhoven in eerste instantie nog gezien als een pilot, die bij succes wordt doorontwikkeld en een vast onderdeel van het aanbod van de bibliotheek kan gaan uitmaken.

Robin Verleisdonk van het innovatieteam stelt in het persbericht van Bibliotheek Eindhoven bij wijze van toelichting: 'Veel mensen maken nu geen gebruik van de Bibliotheek Eindhoven omdat ze de vestiging in de Witte Dame te ver weg vinden of omdat ze niet voor een jaar vast willen zitten aan een abonnement. Daarnaast horen we dat mensen het soms lastig vinden om binnen de collectie keuzes te maken. Met Verse Leeswaren dienen we het gebruiksgemak en stellen we ook niet-leden op een verrassende manier in staat gebruik te maken van onze boekenkennis en collectie. Voor een zo goed mogelijke dienstverlening moeten we in gesprek met de Eindhovenaren. Wij horen dan ook graag wat jij van deze nieuwe dienst vindt.'


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie