HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Mobiele pop-upbibliotheek Muntpunt Brussel in het teken van hiphop
01-08-2017
Vanaf morgen trekt Bibliotheek Muntpunt tot eind september elke woensdag, donderdag en vrijdag door Brussel met de zogeheten Muntpuntmobiel, een mini-bibliotheek op wielen die op verschillende locaties in de stad een kleine collectie met boeken over hiphop zal aanbieden en een bijbehorend (muziek)programma.
Mobiele pop-upbibliotheek Muntpunt Brussel in het teken van hiphop
Het is het tweede jaar dat Muntpunt de Muntpuntmobiel inzet. Vorig jaar trok de mobiele zomerbibliotheek voor het eerst door de straten van Brussel.

Dit jaar brengt Muntpunt in de zomer een ode aan de hiphop. Onder de noemer 'It's Bigger than Hip Hop' zet de bibliotheek met de Muntpuntmobiel de collectie boeken over hiphop en cd’s in de kijker. Een deel daarvan reist mee met de Muntpuntmobiel, de rest wordt in de bibliotheek onder de aandacht gebracht. Daarnaast wordt op de locaties waar de mobiele bibliotheek neerstrijkt een programma rond hiphop aangeboden, met optredens, workshops, documentaires, lezingen en feestjes in een omgeving van strandstoelen, boomboxen en krijtgrafitti.

Muntpunt sluit met het project mede aan bij de tentoonstelling Yo, die tot 17 september in de Brusselse Bozar te zien is en bij de documentaireserie LeFtO in Transit, waarvan vanaf 23 maart zes afleveringen werden uitgezonden op de Vlaamse zender Canvas. 'Meer dan ooit broeit hiphop ook in Brussel. Het is meer dan een invloedrijk muziekgenre. Het is een globale artistieke community. Het is graffiti, dans, beatboxing, rap, dj’ing en vooral ook het delen van al die kennis,' aldus een woordvoerder van Muntpunt.

Foto (©Muntpunt Brussel): de Muntpuntmobiel vorig jaar


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie