HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
KB organiseert masterclass co-creatie
04-08-2017
De Koninklijke Bibliotheek (KB) organiseert dit najaar en volgend voorjaar twee maal een, mede door Cubiss ontwikkelde, tweedaagse masterclass die inzicht wil bieden in de uitgangspunten en technieken van co-creatie op basis van Design Thinking. De masterclass Co-creatie wordt twee keer gegeven. De eerste serie vindt plaats op 7 en 22 november 2017.
De KB meldt over de masterclass: 'Maatschappelijk ondernemen doe je nooit alleen. Als u als bibliotheek een maatschappelijke bibliotheek wil zijn, dan heeft u daar partners bij nodig. Co-creëren is dé manier om samen met die partners tot betekenisvolle oplossingen te komen.
De masterclass heeft een pragmatische insteek en geeft inzicht in de uitgangspunten en technieken van co-creatie op basis van Design Thinking. Design Thinking is een interactieve aanpak waarmee u samen met belanghebbenden oplossingen bedenkt voor maatschappelijke problemen. Na het volgen van de masterclass heeft u ervaring opgedaan met de toepassing van verschillende technieken en gereflecteerd op de kansen en mogelijkheden voor uw eigen werkpraktijk. Alle werkvormen uit de training vormen een rijk gevulde "toolbox" die u in uw eigen werkpraktijk kunt gaan inzetten,' aldus de KB.

De door Cubiss en KR8LAB ontwikkelde masterclass bestaat uit twee delen:
  • Op dag 1 ligt de focus op het in beeld brengen van een community en vervolgens op het zich inleven in de verschillende perspectieven binnen die community.
  • Op dag 2 staat ontwikkelen in co-creatie centraal.
De tweedaagse masterclass wordt twee keer gegeven. De eerste serie vindt plaats op 7 en 22 november 2017. De tweede op 23 januari en 7 februari 2018.

De masterclass is opgezet in nauwe samenwerking met het Community Librarian Netwerk. Dit netwerk is een van de communities of practice uit de landelijke Actieagenda voor innovatie, aldus de KB.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie