HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Tiel verhuist naar cultuurgebouw Zinder
08-08-2017
Bibliotheek Tiel is van 7 augustus tot en met 27 augustus gesloten in verband met de verhuizing naar het nieuwe cultuurgebouw Zinder. In het nieuwe cultuurcentrum krijgen ook de muziekschool en kunstcentrum De Plantage, poppodium Twentietoe en de kunstuitleen en expositieruimte Het Klooster onderdak.
Bibliotheek Rivierenland, waartoe de vestiging in Tiel behoort, stelt in een bericht op haar website: ‘De nieuwe vestiging wordt een prachtige eigentijdse bibliotheek. Een multifunctionele ontmoetingsplek die optimaal voorziet in de lees-, leer- en informatiebehoeften van jong en oud. In het gebouw gaat kunstcentrum De Plantage samenwerken met schouwburg Agnietenhof. Ook Kunstcentrum Het Klooster krijgt een plek in het nieuwe gebouw.’ De bibliotheek wil zich in het nieuwe gebouw meer profileren als een ontmoetingscentrum, met tal van activiteiten, een leescafé en een medialab. Directeur Gaby Lafeber stelt tegenover Omroep Gelderland te hopen op een groei van het aantal bezoekers van 11.000 per maand tot dusver in het wat gedateerde oude gebouw naar maandelijks 15.000 à 20.000 bezoekers in het nieuwe gebouw.

Het nieuwe cultuurcentrum Zinder is onderdeel van het miljoenenproject Westluidense Poort, het gebied rond het voormalig GGR-gasgebouw, gelegen naast schouwburg en filmtheater Agnietenhof, tussen oude binnenstad en de buitenstad en de rivier de Waal. Behalve de bibliotheek, de Plantage, centrum voor de kunst en expositieruimte Het Klooster en poppodium Twentietoe moeten er ook een toeristisch informatiepunt, het servicepunt amateurkunst, een ondergrondse parkeergarage en woningen komen. De Westluidense Poort moet daarmee ‘een bruisend centrum voor muziek, dans, beeldende kunst, literatuur en informatie’ worden, ‘de uitgelezen plek voor jong en oud in Tiel en de regio, om zich te ontwikkelen, kennis uit te breiden, te studeren en te werken’ en ‘het toekomstige culturele hart van Tiel en de regio,’ aldus de gemeente Tiel.

Op maandag 28 augustus wordt Zinder in gebruik genomen, zaterdag 2 september is er een open dag. De officiële opening van Zinder volgt in oktober.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie