HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Slapen in de OBA
10-08-2017
Op vrijdag 25 augustus kunnen geïnteresseerden overnachten in de centrale vestiging van de OBA aan het Oosterdok. De bibliotheek organiseert dan de 'Nacht van de OBA' en doet in dat verband voor één keer haar deuren open op het moment waarop ze normaal dichtgaan.
De 'Nacht van de OBA' sluit aan op de Uitmarkt, die dit jaar niet op het Museumplein plaatsvindt maar rond het Oosterdok, waar de centrale vestiging van de OBA is gevestigd. Nadat de deuren om 22.00 uur zijn opengegaan, zijn er intieme optredens van onder andere singer-songwriter Gerson Main en lezen schrijvers Tofik Dibi, Sarah Sluimer, Theodor Holman, Stella Bergsma en Asis Aynan voor aan de bedrand. Verder vindt er een nachttour door het donkere gebouw plaats en kan men samen met sterrenkundigen van het Anton Pannekoek Instituut voor Sterrenkunde een blik op de hemel werpen vanaf het dak op de negende etage. Het programma is rond twee uur ’s nachts afgelopen. De volgende ochtend krijgen de deelnemers een lekker ontbijt zodat ze met een goedgevulde maag als eerste de Uitmarkt kunnen bezoeken, aldus de OBA in een persbericht.

Geïnteresseerden dienen zich vóór 17 augustus 17.00 uur aan te melden middels een antwoord op de vraag: waar kan ik je ’s nachts voor wakker maken? Uit de aanmeldingen worden er vijftig geselecteerd.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie