HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Veluwezoom betrekt senioren bij aanbod en programmering
16-08-2017
Bibliotheek Veluwezoom wil een community van senioren creëren die actief aan de slag gaat met het ontwikkelen en programmeren van aanbod en activiteiten. Dit in het kader van het nieuwe project ‘Tijd voor verzilveren’,  dat dit najaar van start gaat..
Het doel van ‘Tijd voor verzilveren’ is om samen met vijfenzestigplussers activiteiten voor senioren te bedenken en te organiseren waarbij ontwikkeling, ontplooiing, (het behouden van) cognitieve uitdaging en kennisdeling centraal staan. 'Onderzoek toont (...) aan dat "blijven leren" positief bijdraagt aan een gezonde levensstijl, omdat het je brein in conditie houdt en zorgt voor geestelijke veerkracht. Ook toont onderzoek aan dat leren mét elkaar beter lukt dan alleen,' aldus Bibliotheek Veluwezoom.

De Bibliotheek Veluwezoom daagt mensen uit om hun eigen kennis ‘te verzilveren’ in het activiteitenaanbod: dus hun eigen kennis en kunde in de programmalijn in te brengen en deze te delen met anderen, zodat die hier ook weer van leren. De bibliotheek nodigt vijfenzestigplussers en betrokken organisaties die willen meedenken uit voor een brainstormsessie op 5 september.

Het project is opgestart met behulp van een subsidie van FNO Zorg Voor Kansen.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie