HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Nanno Nanninga vertrekt als directeur Bibliotheek Het Markiezaat
29-08-2017
Per 1 januari 2018 zal Nanno Nanninga (63 jaar) niet meer werkzaam zijn voor Bibliotheek Het Markiezaat, verantwoordelijk voor de bibliotheekvoorziening in de gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht. Het vertrek van Nanninga is deels terug te voeren op gezondheidsredenen en deels op een verschil van inzicht met de Raad van Toezicht over het te voeren beleid.
De voorzitter van de Raad van Toezicht van Bibliotheek Het Markiezaat, Joop van Gisteren, meldt in een kort persbericht over het vertrek van Nanno Nanninga: 'De heer Nanninga verlaat de bibliotheek deels om gezondheidsreden en deels om een verschil van inzicht met de Raad van Toezicht over het te voeren beleid. In goed onderling overleg is voor beide partijen een aanvaardbare oplossing gevonden. Vanaf 14 augustus 2017 is Nanninga niet meer in functie. De heer Nanninga zal gebruik maken van vroegpensioen.' 

Nanno Nanninga was sinds 2004 werkzaam als directeur-bestuurder bij Bibliotheek Het Markiezaat en vanaf mei 1995 bij haar rechtsvoorganger Bibliotheek Bergen op Zoom. Daarvoor was hij onder andere werkzaam voor PBC Brabant als rayondirecteur, voor PBC Groningen als hoofd van Bibliotheek Delfzijl en als bibliothecaris bij Bibliotheek Gouda.
Nanninga bekleedde verschillende bestuursfuncties, onder andere als bestuurslid van de WOB en van de VOB, als bestuurslid van NBD Biblion en als voorzitter van het COAOB (Centraal Overleg Arbeidsvoorwaarden Openbare Bibliotheken). 

Zowel Van Gisteren als Nanninga weigert verder commentaar te geven, zo bericht BN DeStem, dat verder weet te melden dat Harry van der Klink, die Nanninga de afgelopen tijd tijdens zijn ziekte heeft vervangen, op interimbasis directeur-bestuurder blijft. 'Het is de bedoeling dat hij deze functie ook de komende jaren als freelancer behoudt. We hebben geen behoefte aan een andere opvolger omdat we middenin een proces zitten met de gemeente Bergen op Zoom en het Cultuurbedrijf. We bevinden ons in een prille fase, reden dat we de situatie nu even laten zoals die is,' zo citeert BN DeStem Van Gisteren, daarmee verwijzend naar plannen voor een eventueel samengaan van cq samenwerking tussen bibliotheek en Cultuurbedrijf.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (4)

Nanno Nanninga
30-8-2017 15:01
 Even een correctie: Ik was directeur-bestuurder sinds 1 januari 2004. Het genoemde bij 2011 is onjuist.
Toen ik in Delfzijl werkte was er nog geen sprake van Biblionet Groningen, dat heette toen nog gewoon PBC Groningen.

 
Bart Janssen
30-8-2017 15:13
Excuses voor de onjuistheden, de tekst is inmiddels aangepast. 
Nanno Nanninga
30-8-2017 15:17
 Bedankt voor de correctie Bart Janssen. Ook nog graag het (waarnemend) schrappen want dat was niet van toepasing.
Annette van Riemsdijk
9-9-2018 14:06
 Hallo Nanno,

Wat een verhaal zeg over jouw gezondheid in de afgelopen jaren.

Ik ben zelf ook niet gespaard gebleven. Steeds meer sinds mijn vetrek bij de bieb.
Graag zou ik je dit willen vertellen middels een adres van je, maakt niet uit op welke manier.

Hartelijke groet,

Annette van Riemsdijk 

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie