HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Theek 5-project ‘Op weg naar werk in Oosterhout’ ontvangt financiële bijdrage Oranje Fonds
30-08-2017
Het Oranje Fonds heeft Theek 5 een financiële bijdrage toegekend voor het project ‘Op weg naar werk in Oosterhout: Een nieuwe toekomst voor nieuwe Oosterhouters’, dat Theek 5 in samenwerking met Cubiss uitvoert.  In dit project staan nieuwkomers die vrijwilligerswerk gaan doen bij lokale organisaties centraal. Het Oranje Fonds steunt het project met ruim 7000 euro.
Het project ‘Op weg naar werk in Oosterhout’ start in het najaar van 2017 en loopt door in 2018, zo meldt Theek 5 in een persbericht. Diverse organisaties hebben reeds toegezegd nieuwkomers de kans te willen geven vrijwilligerswerk bij hen te komen doen. Tijdens een aantal bijeenkomsten worden voor de nieuwkomers én voor de betrokkenen uit de organisaties diverse onderwerpen rondom het vrijwilligerswerk besproken. Daarna worden de nieuwkomers aan organisaties gekoppeld. Lokale organisaties en bedrijven die nieuwkomers deze kans willen bieden, kunnen zich melden bij de bibliotheek. 

Het project is feitelijk de opvolger van het project ‘Nieuw in Nederland’, dat door Theek 5 in 2016 is opgezet en dat er op gericht is nieuwkomers kennis te laten maken met de Nederlandse cultuur en de bibliotheekcollectie. Na dit succesvolle project heeft de gemeente Oosterhout Bibliotheek Theek 5 de opdracht gegeven het participatieverklaringstraject te verzorgen voor nieuwkomers in de gemeente. Het project ‘Nieuw in Nederland’ en het participatieverklaringstraject zijn allebei geëvalueerd met de betrokken nieuwkomers en daaruit bleek onder andere dat nieuwkomers ook graag hulp willen bij het vinden van (vrijwilligers)werk. Daarom is het project ‘Op weg naar werk in Oosterhout’ opgezet.

De bijdrage van het Oranje Fonds sluit aan bij zijn doelstelling waardevolle sociale projecten die bijdragen aan sociale cohesie en participatie financieel te willen steunen.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie