HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Start pilot ‘Op weg naar werk’ voor lager opgeleiden
31-08-2017
Op 29 augustus is tijdens een bijeenkomst in Utrecht officieel een pilot van start gegaan waarbij bibliotheken lager opgeleiden ondersteunen in hun zoektocht naar werk. De deelnemende bibliotheken bieden in het kader van de pilot de driedaagse training ‘Op weg naar werk’ aan voor mensen met maximaal mbo 1-niveau
De training ‘Op weg naar werk’ bestaat uit drie onderdelen:
  1. Beroepenoriëntatie en werk zoeken. In dit deel van de training leren deelnemers waar ze goed in zijn en welk werk bij hen past.
  2. Solliciteren. Deelnemers leren een CV en sollicitatiebrief te maken en hoe zij een sollicitatiegesprek kunnen voeren.
  3. Aan het werk. In het laatste deel van de training leren deelnemers wat er bij komt kijken wanneer zij werk hebben gevonden. Bijvoorbeeld hoe zij zichzelf goed kunnen presenteren of goed kunnen samenwerken met collega’s.
De pilot is een samenwerking tussen de Koninklijke Bibliotheek (KB), Stichting Expertisecentrum Oefenen.nl en SBCM, het Kenniscentrum en A&O-fonds sociale werkgelegenheid. 

SBCM stelt in een persbericht bij wijze van toelichting: 'De deelnemende bibliotheken aan de pilot maken al gebruik van Oefenen.nl via de licentie die de KB heeft afgesloten voor alle bibliotheken. Hiermee kunnen lager opgeleiden (tot mbo 1 niveau) online programma’s volgen die vooral gaan over basisvaardigheden als taal, rekenen en digitale vaardigheden. In de training van de pilot kunnen deelnemers nu ook ervaring opdoen met de programma’s van SBCM die zich vooral richt[en] op werk. Naast de programma’s om aan het werk te komen, zijn er ook programma’s om goed en zelfredzaam te functioneren bij een werkgever. Dit gaat bijvoorbeeld over communiceren op het werk, samenwerken met collega’s, gedrag op de werkvloer, arbo en veiligheid.'

Met het aanbieden van de training willen bibliotheken lager opgeleiden ondersteunen bij het vinden en behouden van werk. Geïnteresseerde bibliotheken kunnen nog deelnemen aan de pilot, aldus SBCM.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie