HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Miljoenste download voor DBNL
01-09-2017
De Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (DBNL) meldt onlangs de mijlpaal bereikt te hebben van een miljoen gedownloade e-books. Het ging om het boek De ondergang van Nederland. Land der naïeve dwazen (1990) van Mohamed Rasoel.
Op dit moment zijn er zo’n 3200 e-books beschikbaar en de collectie neemt maandelijks in omvang toe, zo meldt DBNL

De Koninklijke Bibliotheek (KB), die DBNL vanaf begin 2015 beheert, laat via Twitter weten dat er sprake is van een sterke stijging van het aantal downloads. In 2016 zou er volgens de KB sprake zijn van een stijging van 50 procent ten opzichte van 2015 en ook in 2017 wordt er weer afgestevend op een flinke stijging van het aantal downloads en opzichte van 2016.

De Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (DBNL) is een digitale collectie van teksten die behoren tot de Nederlandse letterkunde, taalkunde en cultuurgeschiedenis van de vroegste tijd tot heden. De collectie representeert het hele Nederlandse taalgebied en komt tot stand door een samenwerking tussen de Taalunie, de Vlaamse Erfgoedbibliotheek en de Koninklijke Bibliotheek. Sinds de lancering in 1999 door de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde is de site uitgegroeid tot een populaire dienst die duizenden literaire teksten, artikelen, naslagwerken, besprekingen, biografieën, portretten en audio- en videofragmenten bevat. Via DBNL zijn ook teksten te raadplegen die niet meer in druk verkrijgbaar zijn. De website wordt jaarlijks zo'n vier miljoen keer geraadpleegd.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (2)

Pieter
31-5-2018 12:30
 Waarom is De ondergang van Nederland, van Rasoul er nu (2018) afgehaald? Censuur?
Koninklijke Bibliotheek
5-6-2018 14:25
Het boek De ondergang van Nederland is op verzoek van de auteur om auteursrechtelijke redenen verwijderd van www.dbnl.org (Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren). Deze publicatie is hier dus niet meer full text te raadplegen.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie