HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Nico Dijkshoorn opent Airport Library
07-09-2017
Vandaag heeft Nico Dijkshoorn tijdens een bijeenkomst voor pers en genodigden met een speciaal gedicht de geheel vernieuwde Airport Library op Schiphol geopend. Na bijna drie jaar heeft onze nationale luchthaven daarmee weer een opvolger van de Airport Library die tot 2014 functioneerde. 
De Airport Library bevindt zich in het gebied achter de security en is onderdeel van de Holland Boulevard, die de afgelopen jaren ingrijpend verbouwd is en vandaag heropend is. Op de Holland Boulevard bevinden zich naast de Airport Library onder andere ook dependances van het Rijksmuseum en het Nemo Science Museum. De Airport Library was de afgelopen maanden al wel te bezoeken door reizigers, maar verkeerde nog in de opbouwfase.

De CPNB omschrijft de Airport Library in een persbericht als 'een bibliotheek met zo’n 500 boeken van bekende Nederlandse auteurs, vertaald in ruim 40 talen als literair visitekaartje voor buitenlandse toeristen.'

De CPNB wil in samenwerking met uitgevers, boekhandels, bibliotheken, musea, universiteiten en andere organisaties in de Airport Library geregeld evenementen organiseren, zoals boekpresentaties, mini-colleges en tentoonstellingen. De bedoeling is om er belangrijke schrijvers en wetenschappers tijdens hun verblijf op Schiphol te ontvangen en hun kennis en kunde met de bezoekers te delen, aldus de CPNB.

De Airport Library is een project van Stichting CPNB, de bibliotheken, uitgevers, boekhandels en diverse culturele partners met financiering door het Ministerie van OCW. De luchthavenbibliotheek is een vervolg op de Airport Library die in 2010 ontstond als een initiatief van ProBiblio en die in 2014 moest sluiten vanwege de verbouwing van de Holland Boulevard.

Voor meer informatie over de Airport Library, zie dit bericht van 16 augustus.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie