HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Nieuwe bibliotheek Vlissingen geopend
08-09-2017
Vandaag is om 12.00 uur in bioscoop CineCity de nieuwe Vlissingse bibliotheek geopend. De oude vestiging moest bijna twee maanden geleden vanwege drastische bezuinigingen sluiten. In het nieuwe bescheidener uitleencentrum is nog slechts plaats voor een vijfde van de voormalige collectie.
De nieuwe Vlissingse bibliotheek is dagelijks van 10.00 - 22.00 uur open voor het publiek, overwegend op basis van selfservice. Doordeweeks en op zaterdagochtend zijn er op gezette tijden bibliotheekmedewerkers aanwezig voor hulp en ondersteuning, aldus ZB|Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, die de bibliotheekvoorziening in Vlissingen sinds 1 juli exploiteert.

ZB meldt over het nieuwe uitleencentrum in CineCity/CCXL (ZB| Bibliotheek Vlissingen genoemd): 'ZB| Bibliotheek Vlissingen staat voor ontmoeting en beleving. Er zijn verschillende belevingsruimtes gecreëerd die in het teken staan van het thema "boek en film". In de maritieme hoek lezen bezoekers tijdschriften en kranten aan de leestafel. De kidshoek voor de allerkleinsten is een echte natuurbeleving. Ontdek de 3 fasen van een rups en bekijk allerlei insecten in de kijkdoos. Verder zijn er relaxte hoekjes voor de oudere jeugd. In een echte griezelbus kunnen ze zich terugtrekken om te lezen! (...) Het Internetcafé bevindt zich in Duizend-en-één-nacht-sferen.'  Esther van den Bosch van de bibliotheek beschrijft in de Provinciale Zeeuwse Courant de vier 'beleefplekken' als 'een maritieme hoek, waarin Michiel de Ruyter centraal staat; een kinderhoek, gebaseerd op Erik en het klein insectenboek; een jeugdhoek waarin de Griezelbus en posters van de film Spijt zijn te vinden en een multi-cultihoek rondom het thema 1001 nacht'. 

Bibliotheek Vlissingen zag zich in 2014 gesteld voor een ingrijpende bezuiniging, als gevolg waarvan de hoofdvestiging in 't Spui en het filiaal in Oost-Souburg deze zomer moesten sluiten. De exploitatie van de bibliotheekvoorziening in Vlissingen kwam met ingang van 1 juli van dit jaar in handen van de stichting ZB|Planbureau en Bibliotheek van Zeeland. De Vlissingense bibliotheek kon met de helft van het personeel en een kleinere collectie verder in het pand van bioscoop CineCity. In Oost-Souburg wil ZB een uitleenpunt openen.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie