HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Jacinta Krimp nieuwe directeur KopGroep Bibliotheken
12-09-2017
De Raad van Toezicht van KopGroep Bibliotheken heeft Jacinta Krimp per 1 oktober benoemd als de nieuwe directeur/bestuurder van de bibliotheek. Krimp volgt Mannes Westra op, wiens arbeidsovereenkomst moest worden ontbonden vanwege bezuinigingen door de gemeenten Hollands Kroon en Schagen.
Jacinta Krimp was eerder onder andere werkzaam in bibliotheken in Groningen en Zijpe. Sinds 2008 is ze in dienst bij KopGroep Bibliotheken, waarvan de laatste zeven jaar als Manager Front Office. Zij trad al als directeur op tijdens de ziekteperiode van Mannes Westra in 2016.

De Raad van Toezicht van KopGroep Bibliotheken ziet Krimp als de juiste persoon om KopGroep Bibliotheken de komende jaren te leiden. 'Zij beschikt niet alleen over een enorme ervaring, ze vertoont ook een aanstekelijk enthousiasme en straalt de energie uit die nodig is om sturing te geven aan het veranderingsproces waarin de bibliotheek verkeert,' aldus KopGroep Bibliotheken in een persbericht.

Ruim twee maanden geleden kondigde KopGroep Bibliotheken aan dat Mannes Westra per 1 oktober afscheid zal nemen als directeur. De bibliotheek wees daarbij op de ingrijpende bezuinigingen waarmee zij zich de afgelopen jaren geconfronteerd zag. Martin van der Jagt, voorzitter van de Raad van Toezicht, meldde bij wijze van toelichting destijds: 'Bij de bespreking van de meerjarenbegroting zijn we gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat het ontslag van Mannes Westra helaas de enige mogelijkheid is om de financiën rond te krijgen, Op de werkvloer is de rek er door de vorige reorganisatie helemaal uit, daar kunnen we niet nog meer bezuinigen. De enige manier om KopGroep Bibliotheken een financieel stabiele toekomst te bieden is door afscheid te nemen van de duurste kracht.'


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie