HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Vernieuwde Bibliotheek Veendam heropent na ingrijpende verbouwing
13-09-2017
Na een grondige verbouwing zal Bibliotheek Veendam op zaterdag 16 september officieel heropenen met een open dag. De vernieuwde bibliotheek in Veendam wordt door Biblionet Groningen gekarakteriseerd als de tweede Groningse bibliotheek, na Bibliotheek Appingedam, die is ingericht volgens de 'allernieuwste formule'.
Biblionet Groningen stelt in een persbericht dat Bibliotheek Veendam onherkenbaar is veranderd en is heringericht op de kernfuncties ontmoeten, leren en ontdekken. Nieuw zijn onder meer De Speelplaats, een ruimte voor kinderen, en De Fabriek, waar bezoekers kennis kunnen maken met digitale snufjes en technologieën zoals 3D-printen en het programmeren van robots en informatie kunnen krijgen over de cursussen en de andere activiteiten van de bibliotheek.

Op 8 juli opende Bibliotheek Appingedam als eerste pilotbibliotheek waar de zogeheten 'Bibliotheek 3.0' vorm krijgt, een project in het kader van de Innovatieagenda en een doorontwikkeling van retailmarketing cq Bibliotheekformule (zie ook Bibliotheekblad nummer 6, 2017). Bibliotheek Veendam is als tweede Groningse bibliotheek ingericht volgens deze allernieuwste formule. Biblionet Groningen meldt hierover in het persbericht: 'Met deze formule laten we zien dat de bibliotheek meer dan ooit tevoren een omgeving is waar mensen - jong en oud - zich kunnen ontwikkelen en het plezier van lezen en leren ontdekken. Bezoekers kunnen er studeren, werken, zich verdiepen in een moeilijk onderwerp of juist even ontspannen met een goed boek of een leuk tijdschrift. Alles kan en mag.'

Tijdens de Open Dag op 16 september kunnen de inwoners van Veendam de vernieuwingen met eigen ogen bekijken. Tussen 10:00 en 17:00 uur zijn er doorlopend activiteiten en demonstraties.

Overigens is de verbouwing van Bibliotheek Veendam mede ingegeven door bezuinigingen. De bibliotheek zag zich geconfronteerd met een bezuinigingsopdracht van 50.000 euro. Deze bezuiniging kan mede worden gerealiseerd door de ruimte van de bibliotheek in Cultuurcentrum vanBeresteyn terug te brengen van twee verdiepingen naar één. 'We zijn natuurlijk niet blij met de bezuiniging die vermoedelijk één fte kost. We grijpen de interne verhuizing wel aan om een verandering tot stand te brengen. Zo maken we een inhaalslag,' aldus Alian Spelde, hoofd Bibliotheken bij Biblionet Groningen, op 27 januari dit jaar tegenover het Dagblad van het Noorden.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie